Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

0-2 blev 2-2!

april 23, 2024
1_NIC7818

Precis så är det, från att ha tagit ledningen med 0-2 och spelat en grymt offensiv och bra fotboll till att tappade alltihopa, det är sanningen efter vår resa och match i Dänningelanda mot Vederslöv-Dänningelanda IF.
Jag kan inte riktigt sätta tummen på varför vi gick ner oss så mycket, hemmalaget drog ju inte precis upp tempot i matchen, tvärtom, dom fick oss att spela i samma tempo som dom.
Men i kylan på en utmärkt gräsplan fick vi inte ihop gruppen som vi ville, inte följde vi vår matchplan heller, men vi kämpade.

Vi satte faktisk ett tredje mål också med ca 15 minuter kvar att spela, men vi blev avblåsta för en icke befintlig offside. Finns få saker som är så tråkiga som när en domare avgör en match. I denna match var allt möjligt. Som exempel kan man få frispark om man får kramp i en närkamp?!

Jag skyller inte på domarna eller letar undanflykter, inte alls, jag är den första att säga att vi inte förtjänade att vinna, jag bara kostanterar att när det går emot, ja då går allt emot.
Som om eländet inte vore nog åkte vår målvakt ut i sista minuten också och är avstängd två matcher.

Det positiva var att vi gjorde två snygga mål, ena insparkat av Hanna Otterholm och anda av Tuva Persson, att gräset var mycket bra och att det började snöa först när det var typ 10 minuter kvar av matchen.
Min blomma idag går till Tintin Kinell som jobbade och slet kopiöst under hela matchen.
Fakta
Vederslöv-Dänningelanda IF – Ljungby IF 2-2 (1-2)
0-1 minut 4 Hanna Otterholm, assist Almasa Pandzic
0-2 minut 7 Tuva Persson, assist Hanna Otterholm
1-2 minut 19 Emilia Bertilsson
2-2 minut 57 Emelie Stenemo
Avslut totalt: 5-12 (2-7)
Av dom på mål: 2-8 (1-5)
Frisparkar: 11-5 (4-1)
Hörnor: 212 (0-6)
Varningar: Basan Abuowda LIF rött kort
Publik: ca 41 personer och 4 hundar

Nu glömmer vi denna match och börjar fokusera på nästa, för på söndag hälsar vi IFK Karlshamn varmt välkomna till oss och till Lagavallen. Matchen börjar 17:00, kom och heja på våra fantastiska tjejer om du inte har annat för dig.

Vid pennan och bakom kameran
En stelfrusen Nico Eremidis

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar