Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Äntligen en vinst för damlaget igen!

juni 27, 2022
1_NIC3354

Onsdagens match var, grymt bra i första halvlek och mindre bra i andra, med andra ord lite som vanligt. Men igår gjorde vi två mål under första 45, ingen hade kunnat protestera om vi gjort 2-3 mål till, finfina målchanser skapade vi på löpande band nämligen.
Tjejerna från Vinslöv är svåra och knepiga att möta, det visste vi från premiärmatchen borta.
Laget är väldigt fysiskt och viker aldrig ner sig, men dom fick sig en tankeställare under första halvlek när dom inte kunde fånga in oss. Vi var snabba, rörliga och framförallt modiga, det gjorde att vi vann dom flesta duellerna och kunde snabbt ställa om till anfall.
Men vi måste punktera en sådan, visst hade gästerna en mycket duktig målvakt, men vi behöver inte göra henne bättre än hon är genom att träffa rakt på henne med skotten.
Men två väldigt väldigt vackra mål fick vi in i alla fall.


1-0 kom i minut 29, det var högerbacken Tintin som drev upp bollen på sin kant, 10 meter innan straffområdet drog hon till, målvakten hann knappt reagera innan bollen borrade sig in i det bortre krysset. Var det inläggsförsök eller var det menat som ett skott? Tintin själv hade inget svar, oh vem bryr sig egentligen? Det var fantastisk snygg mål vilket som.


3 minuter senare ringde det i målklockan igen, vår såphala Meja Andersson lyckades på något konstigt sätt tråckla sig emellan innebackarna och fick till en underbar lyftning över en utrusande målvakt, hon är som en panter den där tjejen, otroligt svår att fånga in.
Bara några minuter senare och efter ett mycket bra väggspel kom Olivia fri, men hennes väl avvägda bredsida träffade stolpen och ut.


I minut 39 svepte Hanna sig emellan några motståndare, Hannas ruggiga skott räddades dock till resultatlös hörna av målvakten. Behöver jag nämna att vi hade ytterligare 4 frilägen under fösta halvlek eller?

Så kom då andra halvlek, gästerna höjde tempot och farten, vi gick istället ner i tempo och fart.
Istället för att försöka hitta varandra, som i första halvlek, slog vi långa bollar istället, sådana bollar är en munsbit för vilket försvar som helst.
Vi tappade mer och mer och till slut kom också reduceringen genom Tindra Nilsson i minut 67, ett perfekt snett-inåt-pass ställde henne helt fri med öppet mål framför sig.
Vi var i panik, vi var stressade och vi visste inte riktigt hur vi skulle hantera matchen.
Och så kom nästa olycka, vår kapten och en av giganterna på plan, Frida H, gjorde sig illa och fick utgå, alla tänkte att ”nu är det kokta fläsket stekt” och att det nu inte längre frågan om ”om” gästerna skulle kvittera utan ”när” dom skulle göra det.
Då gör Coach Edvard ett par modiga förändringar, och vi fick bitvis tag på mittfältet igen.


Gästerna hade dock fått blodad tand när dom såg att en poäng var möjlig och flyttade upp folk till anfallet, och visst fick dom ett mycket bra läge, men som dom brände stort.
Om dom missbedömde våra tjejers offervilja skall jag låta vara osagt, men våra tjejers vilja att offra sig och kämpa in till det sista va enastående. Istället var det vi som kontrade oss till sjukt bra lägen, Tilda, Lovisa, Malena och Hanna slet som galärslavar, Hanna O, som jag aldrig sett springa så mycket tidigare, gjorde sig spelbar hela tiden, och hon fick bollar som heter duga, hon vågade utmana i full fart. Vid ett tillfälle sprang hon sig helt fri, hennes curlade skott var perfekt, bollen var på väg mot den vänstra burgaveln, vi stod upp, dom stod upp, publiken stod upp, ja alla stod upp och vänta på spiken i kistan, men som jag skrev innan, det var en mycket duktig målvakt som stod hos gästerna, hon tänjde ut sig i sin fulla längd, och lite till, och lyckades få fingrarna på bollen, på den efterföljande dubbelhörnan var det återigen farligt, men skotten träffade någon av dom 18 spelarnas ben i straffområdet.
Vi höll undan och vi tog trepoängaren med oss, den har dessa fantastiska tjejer så förtjänat.


Idag ger jag min blomma till Kajsa Pruner, för när det var som hetast framför vårt mål visade hon vilken fantastik, trygg och säker målvakt hon är.

Nu har vi en match kvar innan vi tar ledigt med damlaget, den är på fredag borta mot Hessleholm, sen blir det några veckors välförtjänt vila för tjejerna.

Vill du se fler bilder från matchen? KLICKA HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »