Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Blytung poäng borta mot serieledarna för damerna!

juni 22, 2023
1_NIC6321

För andra matchen i rad spelade vi mot en serieledare, föra veckan mot serieledande Tingsryd och igår mot serieledande Ronneby, just det, dom leder serien båda på samma poäng, eller gjorde, för poängen Ronneby tog mot oss igår skickade dom upp i ensam topp av serien.
För poäng blev för våra tjejer, matchen slutade nämligen 2-2, precis som matchen gjorde mot dom hemma i första omgången.

Efter två timmar i en buss på små kurviga vägar hade våra tjejer lite svårt att få igång kroppen i början av matchen.
Ronneby styrde och ställde lite som dom ville på plan dom 20 första minuterna, men skapade något matnyttigt gjorde dom inte.
Mål fick dom gratis av oss, en sämre passning från två meter till Vera i mål högg Ronnebys livsfarliga forward Julia Palmqvist och petade enkel i mål, då visade klockan på 2:43.
Efter 20 minuter började blodet återkomma i benen på tjejerna. Nu var det spring i benen och lite tanke och noggrannhet på passningarna, vi hittade luckorna och hittade varandra.
Kvitteringen kom också som ett brev på posten, i minut 32 drev Tuva H boll framåt, strax utanför straffområdet drar hon till med högern, det var inte ett stenhårt skott, men det var väldigt bra placerat. Via underkanten på ribban gick bollen i mål och ett jubel utbröt som till och med överröstade fåntrattarna som ölade och spelade väldigt provocerande musik på en balkong 30 meter bort.

Andra halvlek hade knapp kommit igång förens vi återigen bjuder på ett mål, ännu en dåligt avvägd passning hittar fötterna på den där Julia Palmqvist, hon var farlig precis hela matchen hon, som enkelt sätter bollen i nät, minut 54 stod det på klockan.
Medans vi på bänken stod och uppmanade tjejerna att var mer noggranna med passningarna gör vi avspark, en löpboll slås till Tuva P, backen hinner före, Tuvar ligger på som en igel i ryggen på backen, tre meter från sin målvakt slår hon en passning i klass med den vi slog i första halvlek, för svag, för kort och Tuva hinner emellan och kvitteringen är ett faktum. Tid mellan målen 58 sekunder, en oerhört viktig och skön kvittering.
Resterande tid av matchen var stentuff, båda lagen ville vinna, trots att det var en tuff match var det inget fult spel på plan, att det blev många frisparkar får man förklara att dom två utmärkta domarna aldrig lät spelet gå överstyr, armdragningar och tröjdragningar beivrades snabbt.

2-2 till slut anser jag var ett rättvist resultat och inte helt oväntat.
Jag har ju gnällt över att studenten tagit död på oss under några veckor, den är som tur över nu och tjejerna tillbaka där vi vill ha dom, det visade dom igår när dom krigade i 90+ minuter.
Min blomma går idag till Alice Krafth, en otroligt stabil och säker insatts igår, bra jobbat Alice!
O så lite statistik från matchen

Ronneby BK – Ljungby IF 2-2 (1-1)
1-0 i minut 3 Julia Palmqvist
1-1 i minut 32 Tuva Haglund
2-1 i minut 54 Julia Palmqvist
2-2 i minut 55 Tuva Persson

Avslut totalt: 11-8 (3-5)
Av dom på mål: 5-5 (1-3)
Frisparkar: 9-12 (4-4)
Hörnor: 0-3 (0-2)
Varningar: 1-4 Julia Ekström Ronneby, Therese Persson (tränare), Tuva Persson och Almasa Pandzic Ljungby, Almasa fick två gula kort vilket betydde att hon blev utvisad i minut 88. För det får Almasa nu stå över nästa match.
Publik: Svårt att gissa eftersom det pågick matcher på andra planer runtomkring och det var folk överallt
Mycket bra domarduo: Ahmad Al Ali och Anders Petersson

Nu är vi spellediga några dagar, vi skulle ha spelat mot Växjö DFF kommande vecka men dom har dragit sig ur serien, så nästa match blir borta mot Sandsbro AIK den sjätte juli, matchstart 19:00 på Sandavi IP i Växjö.

Vill du se fler bilder från matchen klickar du HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter