Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Damerna i vinnarspåret igen!

augusti 28, 2023
1_NIC6936

Det blev en 0-2 seger mot Växjö BK i gårdagens bortamatch för våra damer.
Första halvlek var godkänd från vår sida. Vi hade i princip allt och vi skapade fyra 100% lägen utan att sätta dit bollen.
Istället kom vårt ledningsmål i minut 36 på en kanon från 22,36 meter, Olivia vinner boll utanför Växjös straffområde, spelar fram bollen till Almasa som klipper till med sin vänster lite på halvstuds, bollen far som en projektil, träffar underkant på ribban och in. Jag tror ribban darrar än idag.

Vi fortsätter vara täta bakåt och hitta luckor i deras försvar framåt. På en sådan inspelning springer sig Tuva H fri, målvakten kommer ut men når inte bollen, dock når hon Tuvas ben och fäller henne. Straffen var given, domaren drog även upp det röda kortet för frilägesutvisning. Alla förberedde sig för målvaktsbyte, och målvakten tog av sig sin målvaktströja och gav den till en utespelare, då ändrade sig domaren. Hon fick gult kort istället för det röda och fick ställa sig igen. Rätt eller fel får någon annan avgöra, jag stod 70 meter ifrån och har ingen åsikt i det hela.
Straffen slog Stina in via händerna på målvakten, detta i minut 42.

Andra halvlek blev inte alls lika bra som första, vi började slarva med våra passningar och vi tog inte dom rätta löpningarna och vi stressade, men vi var fortfarande lika bra i försvaret för det mesta.
Och visst skapade vi några riktigt fina lägen, men avsluten var för klena eller en bra bit utanför.
När det var 15 minuter kvar började Växjö lägga bollarna bakom vår backlinje, några sådana var ytterst nära att bli till frilägen, men Vera i mål såg till att det inte blev så.

I minut 86 kom Växjös första och enda avslut, men det gick ett par meter utanför.
Dagens blomma ger jag idag till Rouya Saburi, hon var säkerheten själv i försvaret, med sin snabbhet såg hon till att fånga upp många av långbollarna, bra jobbat Rouya!
Nu lägger vi denna match till handlingarna och blickar framåt istället.

Men först lite fakta
Växjö BK-b – Ljungby IF 0-2 (0-2)
0-1 efter 35,13 Almasa Pandzic, assist Olivia Lindström
0-2 efter 41,65 Stina Petersson på straff efter att Tuva H blivit fälld
Avslut totalt: 1-16 (0-11)
Av dom på mål: 0-6 (0-3)
Frisparkar: 9-4 (2-2)
Hörnor: 2-3 (1-2)
Varningar: 1-0 Moa Häggmark Växjö BK
Publik: 69

Nästa match är kommande söndag klockan 17,00 på Lagavallen då vi välkomnar Emmaboda IS till Ljungby. I vårens möte mot dom tappade vi en 2-0 ledning till 2-2, de misstagen skall vi inte göra igen.
Varmt välkommen att heja fram våra fantastiska tjejer!

Vill du se fler bilder från matchen klicka HÄR

Vd pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter