Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

En andra plats i Åryds Cupen!

februari 27, 2023
LIF-Herr-A-Aryds-Cupen

I lördags morse samlades ett taggat herrlag kl. 7:45 för avförd mot Tipshallen i Växjö för andra omgången i Årydscupen där

två matcher väntade innan eventuellt slutspel.

 

Vi ställdes mot Åryd i första matchen där vi vann komfortabelt i underkant med 2-0 med mål av Alexander Culibrk och Ivan N´Diike och där Elias Gunnarsson höll nollan.

Ett par timmas paus med återhämtning och energipåfyllning innan nästa match mot Smålandsstenar. Vi visste att det var ett tufft motstånd och startade matchen i högt tempo med mycket bra passningsspel och hade några vassa chanser innan Melvin Andersson satte första målet efter ett snyggt anfall. Därefter hade Kaffi en bra aktion på kanten och kunde avsluta själv och rulla in 2-0. Efter det tappade vi lite av vårat spel och Smålandsstenar utjämnade till 2-1 efter lite missförstånd i backlinjen. Vi höll emot bra men missade helt markeringarna på en hörna med en minut kvar och kvitteringen var ett faktum. Trots det blev vi gruppetta och lottades mot Smålandsstenar även i semifinalen.

I semifinalen gjorde vi vår klart bästa match och ägde det mesta av spelet men missade en del bra lägen innan Sven nickade in en hörna med ett grymt häng i luften och han har knappast landat ännu. 

 

I finalen ställdes vi mot Vederslöv/Dänningelanda som vi förlorade mot i först gruppspelsmatchen förra helgen så revanschlusten var stor. Trots att vi inte alls kom upp i samma nivå som i semin så var det vi som tryckte på och hade några bra chanser. V/D hade inte ett enda skott på mål förrän precis i slutet av matchen med en hård nick nere vid stolpen som Elis räddade snyggt och matchen blåstes av. Tyvärr så var olyckan framme och Elias skadade lillfingret som vi först befarade var brutet. Straffläggningen började direkt och Nshan hann inte ens värma upp innan han fick ställa sig mellan stolparna. En väl placerad straff från deras spelare som inte var mycket att gör något åt och V/D var i ledning. Det var sudden death straffar så Titus som skulle slå vår straff hade lite press på sig och målvakten gick åt rätt håll och räddade och därmed blev det ett silver för oss.

Men sammanfattningsvis gjorde vi en mycket bra turnering där 28 lag deltog vi och har visat att vi kommer bli att räkna med när serien drar igång.

 

Rickard och Morgan coachade mycket bra med spelsystemet 3-5-2 som i dom bästa stunderna såg väldigt lovande ut och det kommer bli en spännande säsong där vi blir svåra att slå.

 

Efter läkarundersökning och röntgen konstaterades glädjande att Elias finger ”bara” var ur led, så han är tillbaka i full träning om några veckor. 

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar