Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

En poäng för damerna borta mot Emmaboda IS

maj 23, 2023
1_NIC5703

Så är det, någon sa efter matchen att det var poängstöld men jag håller inte med.
Vi gav bort två poäng på ett väldigt märkligt sätt.

Men låt oss börja från början, precis som föregående match så tog vi tag i taktpinnen direkt.
Vi pressade Emmaboda högt och vann bollarna lång in på deras planhalva. Just efter en sådan vinst satte vi också 0-1, Tuva H får bra träff på bollen som tar i ribban o ner o där står Blearta och smeker in bollen i målvaktens högra kryss, detta i minut 8.

Efter det spelade vi hur bra som helst fram till sista tredjedelen, men väl där började vi lite nonchalanta med våra pass, istället för att slå lätta pass slog vi svåra, istället för att löpa oss fria stod vi still och väntade på bollen. När vi spelar ett sådant spel hamnar våra anfallare i knäet på vårt mittfält och då utnyttjar vi inte ytorna som normalt är så bra på.
Vårt försvar med målvakt Vera i spetsen var rena berlinmuren i första halvlek, det var en fröjd o se hur dom hela tiden hade full kontroll över Emmabodas anfallare. Endast vi ett tillfälle slank en anfallare emellan, skottet i ett trångt läge fastnade hos Vera.
Vi gick till paus med mersmak i munnen, vi behövde bara rätta till lite saker framåt, sen skulle vi ta hem den här matchen, eller vad sägs om 11-2 i avslut?

Vi började andra halvlek precis som vi planerat och 0-2 kom också som ett brev på posten i minut 50, Blearta vinner boll på Emmabodas straffområdeslinje, avancerar ett par steg, målvakten kommer rusande mot henne och hon spelar ut bollen till en helt fristående Tuva P, hur snyggt var inte det då!
Knappt hade jag tagit upp blocket för att anteckna förens, på mindre än 30 sekunder från det att vi gjort 0—2 reducerar hemmalaget. Avspark, man petar ner bollen ett par meter till en mittfältare, under tiden satte anfallaren full fart framåt, mittfältaren slår bollen bakom vår baklinje som i då tog en liten fikapaus eller nått och säkert diskuterar hur snyggt vårt mål nyss var, ja dom var inte alls med just då, Emmabodas anfallare Ronja Berg kommer naturligtvis helt fri och lyfter snyggt bollen över en övergiven Vera i mål.

Tiden går och flera av våra spelare går in i väggen, vi börjar göra byten och vi börjar ändra på positionerna, det håller aldrig i längden, det blir oroligt i laget, och det betyder stress, det tar lite tid att ställa om från en position till en helt annan, Och så kom också kvitteringen till slut, på en hörna i minut 80 blir det kalabaliken i Bender framför vårt mål, sist på bollen är återigen Ronja Berg, efter att bollen gått som en biljardboll på allas ben hittade den fram till en helt fristående Ronja som dundrade in bollen högt upp till höger om Vera.

Nu var goda råd dyra, vi hade gått från en ledning med 0-2 till 2-2, och inte nog med det, Emmaboda hade också tagit över spelet!
Men vi var fortfarande mycket bättre än dom på att vaska fram chanser.
På dom sista 5 minuterna hade vi ett skott i ribban, två frilägen vi missade samt i matchens absolut sista sekund en boll i stolpen.
Jag led med tjejerna, men vi gav bort poängen, vi lärde oss en läxa av denna match, vi kan inte göra så många byten på så kort tid, det får bara inte ske. Vi måste få in lite mer pannben och lite mindre av att känna efter, en match varar i minst 90 minuter och det måste vi palla.

Idag vill jag ge Blearta Limani min blomma, ett mål, en assist och väldigt många löpmeter under matchen, bra jobbat Blearta!

Jag vill också berömma domarduon Christer Jonsson och Bo Gustavsson för en felfri insatts!

O så lite statistik
Emmaboda IS – Ljungby IF 2-2 (0-1)
Avslut totalt: 5-21 (2-11)
Varav avslut på må: 3-10 (1-5)
Frisparkar: 7-5 (4-3)
Hörnor: 3-3 (1-2)
Gula kort: 0-2, Alice och Rouya varsitt gult
Ramträffar: 0-3, Suva H, Almasa P och Tilda I
Publik: ca 37 plus en miljon mygg stora som getingar (kändes det som)

Nu lägger vi denna match till handlingarna och blickar fram mot kommande söndag.
För då välkomnar vi hit Liatorp-Eneryda IF som ligger femma i serien med sina 10 poäng, vi ligger sexa med våra 8 poäng och en match mindre spelad.
Det kommer att bli tuffa tag på söndag tror jag, missa inte det! Matchstart 17:00 på Lagavallen.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter