Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust borta mot Hittarp för damerna

maj 18, 2022
1_NIC2208

Jag vet, lite sent, men bättre det än aldrig.
Så var damerna återigen i Skåne för match, denna gång mot duktiga Hittarps IK norr om Helsingborg.
Men denna gång var det helt annorlunda mot årets tidigare matcher, denna gången hade vi med oss en ÄKTA målvakt. Det var debut för Kajsa ”KP” Pruner i våra färger.
Känslan och lugnet som infunnit sig i laget går nästan o ta på. Även om tjejerna själva inte märker skillnaden så gör vi utanför det. Jag vill också klargöra att på intet sätt belastar tjejerna som frivilligt ställt sig mellan stolparna tidigare, tvärtom, dom har alla gjort sitt absolut bästa, men dom är trots allt utespelare och inte målvakter. Dessutom behöver vi dom ute på plan och inte mellan stolparna.

Nog om det! Nu till matchen, kommer ni ihåg vad jag skrev om planen i Röke? Att er potatisåker hemma garanterat är jämnare och bättre? Planen i Hittarp bäste läsare var rena Wembley i jämförelse.
Vi startade matchen ogenerat steg upp i plan och tog för oss ordentligt, det överraskade nog hemmalaget för dom fattade inte vad som hände, dom hade räknat med att Ljungby som ligger sist i serien blir en enkel munsbit att tugga i sig, ack vilken överraskning dom fick. Vi vek inte ner oss en millimeter,
försvaret var kompakt som en tegelsten, Olivia och Tuva vann mängder av dueller på mitten och framåt slet Hanna, Tilda och Malena oförtrutet.

Egentligen var det väldigt få bra lägen då båda lagens förvar var väldigt stabila och bra, men vid ett tillfälle 2 minuter innan paus tappade vi boll vid fel plats, Hittarp högg direkt på det och kontringen var ett faktum, tre pass senare blinkade tavlan ilsket 1-0.
Där kunde vi ha agerat lite smartare tycker jag, vi var lite för snälla, vi måste våga ta en medveten frispark för att bromsa upp en kontring.
Vi lär oss av våra misstag och kommer att agera bättre vid sådana situationer nästa gång.

Andra halvlek startade vi lite segt och Hittarp tog kommandot direkt, och visst var dom långa stunder långt inne på vår planhalva, men utan att skapa några direkt klara lägen. Sakta men säkert åt sig tjejerna in i matchen igen, sista 15 valde coach Edvard, och med all rätt, att flytta upp spelare och spela väldigt offensivt. Vi skapade också två, nej tre riktigt fina lägen utan att hitta målet.
Det tredje läget av dom kunde ha blivit ett friläge när Tilda fick bollen på straffområdeslinjen och hennes markering låg på marken och flämtade efter luft, men domaren blåste av för huvudskada på en henne.
Det var ingen huvudskada, bollen träffade hemmaspelaren i magen så hon tappade andan, det såg vi från sidan men inte domaren som hade ett sämre läge, han gick på känsla och inte efter vad han såg och då skall man inte blåsa av spelet vilket domaren förstod när han kom fram till tjejen som flämtade efter luft.
Nåja, en domare tar ca 5-7 felbeslut under en match, en spelare tar minst 15, vi överlever detta också.
Vi förtjänade att få med oss poäng hem, det gjorde vi verkligen, men detta är en förlust vi kan leva med då vårt spel idag var fantastiskt bra, vi biter ihop och kommer igen.

Idag skall jag också dela ut en blomma till matchens lirare, premiär på den.
Nu förväntar sig många att jag skall ge min blomma till KP, men det skall jag inte, KP var mycket bra, precis som resten av laget, men hade egentligen inte så mycket att göra då försvaret städade upp framför henne.
Så min blomma idag ger jag till Olivia Lindström! Hon var otroligt bra i 75 minuter innan orken tröt, hon var överallt, vann boll, levererade mycket bra passning och var hela tiden spelbar.
Grattis Olivia, du förtjänar mina blommor denna gång.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »