Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust för damerna borta mot serieledande Eskilsminne

augusti 29, 2022
1_NIC3601

På en utomordentligt fin plan i Helsingborg i söndags drabbade vi samman med serieledarna (delad serieledning) Eskilsminne. I bussen med oss hem hade vi åtta insläppta och två gjorda mål.
Att förlora mot ett sådant lag är ingen skam, tvärtom, vi skall ta dom goda bitarna från matchen med oss, vi gjorde två mål, vi gjorde 45 jättebra minuter och vi vek aldrig ner oss och bygga vidare på det.

Vi har under hela året haft en tunn trupp, det vet vi, när 4 ordinarie spelare saknas då är vi ultralätta och orkar inte riktigt 90 minuter. Därmed inte sagt att ersättarna är dåliga, dom gör så gott dom kan och ger alltid sitt bästa.

Vi tog ledningen i minut 32 genom Hanna som i full fart, efter passning från Malena, bredsidade bollen stenhårt förbi en utrusande målvakt.
Mungiporna skulle dock åka ner på oss endast tre minuter senare, på en kross från 45 meter hamnade bollen på foten hos planens bästa spelare Isabel Maria Aguilar, vi hade noll koll på henne då hon är ny i Eskilsminne för hösten, hon gjorde processen kort och lyfte sjukt snyggt och enkelt bollen förbi Wilma i mål. Sju minuter senare fick hon ännu ett läge, återigen ostörd , tittade hon upp och såg att Wilma var lite för långt ut och lobbade snyggt in sitt och lagets andra mål.
2-1 i halvtid var helt okej och inte orättvist.

Andra halvlek började i moll för oss, på 12 minuter, mellan minut 50 och minut 62, gjorde Eskilsminne tre snabba mål och gick upp till 5-1 och matchen var över. Mellan minut 76 och 85 kom nästa omgång med mål, men dessemellan hann vi med att göra ett självmål samt ett mål själva också.
Målen i tur och ordning:
3-1 Julia Hammons (skyttedrottning med 16 mål på 15 matcher)
4-1 Julia Hammons
5-1 Giza Åberh Muller
6-1 självmål
6-2 Malena Forserud (fantastiskt mål där Malena tittade upp och såg att målvakten var långt ut och lobbade över henne i mål från 27 meter)
7-2 Isabel Maria Aguilar (26 A-landskamper med Svenska Futsallandslaget)
8-2 Julia Hammons

Det är lite synd att vi i perioder i andra halvlek inte riktigt orkar hålla upp vårt spel och hålla våra positioner, men vi mötte serieledarna och dom är serieledare av en anledning, jo för dom är ett av seriens bästa lag. Vårens möte hemma mot Eskilsminne slutade i en 4-0 förlust.

Min blomma går idag till Frida Herdonsson, kapten och innerback, hon stod upp och krigade matchen igenom.

Kommande match är inte o leka med heller, på lördag får vi nämligen besök av Hittarps IK, i det laget hittar vi skyttedrottningarna Nicoline Zevassus Svenssons som på 13 matcher gjort 22 mål och Isabelle Angel som på 14 matcher gjort 12 mål. Det blir lite att bita i för vårt försvar det. Jag hoppas att vi är ordinarie lag då och att vi spelar på topp för att kunna ge Hittarp en ärlig kamp.

Matchen hemma på lördag kommer att spelas på Lagavallens A-plan, matchen startar 15,00
Kom och stötta våra fantastiska tjejer!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »