Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust för damerna borta mot serietvåan

juni 16, 2022
1_NIC2922

Alltså, det gör så ont i mig och jag lider med våra tjejer, för återigen gör vi en otroligt bra första halvlek men går till halvtidsvila med ett underläge.
Bortsätt från dom 7-8 första minuterna där lagen mer kände lite på varandra var det LIF som var hetast, skapade mest och absolut dom farligaste chanserna.


Jag förringar inte Värsta Karup på något sätt, det är ett mycket bra lag och förtjänar sin placering i tabellen, men sett till hur matchbilden såg ut under första halvlek var det nog många som undrade om tabellen var vänd upp och ner.
Under dom 45 första minuterna skapade vi tre supergivna lägen att göra mål, avslut från 6 meter, lägg därtill ett dunderskott av Tilda i ribban och rakt ut samt två lägen där vi, om vi inte klippt tånaglarna dagen innan, kanske hade nått och petat in bollen.
Västra Karup har givetvis också ett par fina lägen, men inget av dom vållade Kajsa i mål några problem.
I minut 22 tar hemmalaget ledningen på ett misstänkt offsidemål, där agerar vi lite naivt, vi sträcker upp händerna och ropar efter offside istället för att spela tills och om domaren blåser. Det gav målskytten Erica Johansson 10 sekunder extratid för att runda Kajsa i mål och bredsida in bollen i mål. Därför underläge i paus istället för en ledning med ett par mål som då speglat halvleken mer korrekt.


Men, vi kan i ärlighetens namn inte bara skylla på ”Oturen”, efter 10 omgångar och oräkneliga liknande lägen, ja då är det inte otur, då heter det oskicklighet och ingen annat.
Vi startar andra halvlek mycket bra också, men i minut 53 gör vi ett ödestiget misstag mitt på vår planhalva, hemmalaget vänder spelet med två passningar och ställer Marie Schön helt fri med Kajsa, Marie avslutar kliniskt med ett stenhårt skott i målvaktens högra gavel. Så är det i denna division, man blir brutalt straffad om man tappar boll på fel ställe. Där och då åkte mungiporna ner på våra tjejer, med ett måls underläge hade vi fortfarande hoppet om att vi kunde få med oss en poäng hem, men med två måls underläge, ja då dog hoppet.
Att vi 5 minuter senare åker på en straff, och som grädde på moset även en frilägesutvisning, ja då var det god natt. Ännu en gång tappar vi bollen på fel ställe, hemmalaget vänder läget till en kontring med en fenomenal passning, forwarden kommer fri med Kajsa, som hon rundar utanför straffområdet, Kajsa vänder om, hinner ifatt forwarden 3 meter innan målet och kramar omkull henne, solklart rött kort. Hade Kajsa försökt nå bollen, vilket var en omöjlighet då den hela tiden mar en meter framför forwarden, hade det blivit gult kort och straff enligt domaren. Straffen satte Jennifer Mårtensson snyggt och behärskat i mål bakom inbytte målvakten Hanna.


Resterande 30 minuterna gick ut på att träna försvarsspel för tjejerna, Västra Karup kopplade ett järngrepp på oss för att krossa oss, men tji fick dom, tjejerna försvarade sig med bravur och hemmalaget bombade sönder allt runtomkring då 99% av skotten gick utanför, Hanna fick gör en räddning och den med låret och baken. I sista minuten fick vi ett läge, rättare sagt skapade Tyra sig själv ett jätteläge genom en briljant brytning, att spräcka vår målnolla, men Tyras finfina avslut gick strax utanför målvaktens högra stolpe.

Idag går min blomma till Tilda Ivarsson, hon slet, krigade, vann dueller hela matchen igenom, hade hennes stenhårda skott i ribban gått in hade hon även fått en guldmedalj av mig.

Vill du se fler bilder från matchen? KLICKA HÄR DÅ

Redan idag torsdag spelar vi igen när vi hälsar grannen från söder IFK Osby välkomna till Lagavallen, matchstart 19,15
Kan du inte komma o heja idag så är du välkommen nästa onsdag (22/6) då vi spelar hemma igen, matchstart för den matchen är 19,30

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »