Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust för Damerna hemma mot Hovshaga!

augusti 21, 2023
1_NIC6716

Det var en tillknäppt första halvlek mot gästande Hovshaga AIF på Lagavallen igår, avsluten lyste med sin frånvaro likaså chanserna. Dom få som var skapade vi.
Ett läge där vi tog avslut från 25 meter när vi kunde gått in med bollen i mål, ett där vi rakt framifrån inte fick träff på bollen och ett där vi mitt i kalabaliken inte lyckades peta in bollen från en meter.
Gästerna då? Nepp, dom hade inte ens ett avslut utanför, än mindre på mål, på dom första 45.
Vårt försvarsspel i första var klanderfritt, resterande lagdelar hade mer att önska.

Om vi nu nödvändigtvis ska slå långbollar så måste dom bollarna komma bakom motståndarens backlinje, inte innan eller på backlinjen, av någon okänd anledning vinner backlinjen nästan alla sådana bollar med huvudet, fråga mig inte varför men så är det nästan alltid oavsett lag.

Andra halvlek började betydligt bättre, vi fick fart på benen, vi transporterade inte bollen som i första och vi höll oss rörliga så vi kunde använda få tillslag. Vi skapade mer lägen på dom första 10 i andra halvlek än vi gjorde på hela första halvlek. Men mål blev det inte.

Istället åker vi på en kontring mitt i vår press, ett bra inlägg från vänster, vi ligger helt fel i våra positioner, det ger gästernas Emma Andersson tid att ta ner bollen och dundra in den under ribban till vänster om Vera i mål, otagbart skott!
Nu var det vi som började stressa, återigen började vi transportera boll istället för att spela oss fram.
Gästerna däremot hade nu vind i sina segel, ännu en kontring och ännu en gång fri med Vera i mål, men Vera, vår tiger, nöp bollen framför fötterna på anfallaren.
Men dom gav sig inte och i minut 66 kom även gästernas andra mål gjort av Linnea Olaison.
Tyvärr såg jag inte hur målet gick till då jag var upptagen av annat.

Efter det var det bara Ljungby, det var 100% framåt, det fanns inget att förlora, på dom sista 20 minuterna skapade vi 4 dunderlägen där det borde/måste bli mål, vi får inte missa sådana lägen.
Under den tiden fick naturligtvis gästerna ett läge också, efter att ha spelat bort Vera i mål lyckades man med konstycket att dra bollen utanför.
Jag har sagt det innan och jag säger det igen, Hovshaga är ett mycket duktigt lag, tabellplaceringen är missvisande, att dom inte ligger högre beror på rutinen, vi borde ha tagit dom på rutinen, men det gjorde vi inte. Vi hade tur som vann i Växjö i våras, nu var det deras tur att ha tur.


All heder till samtliga tjejer för att dom kämpar, men vi måste lära oss spela fotboll med färre tillslag.
Igår slog vi bort massor av bollar för vi ”hittade” ingen att passa till, vi borde istället vänt hemåt och börjat om, nu tappade vi boll och fick jaga istället.
Idag går mina blommor till Tilda Ivarsson, hon gjorde ett gediget arbete och såg hela tiden till att göra sig spelbar, bra jobbat Tilda!

O så lite fakta
Ljungby IF – Hovshaga AIF 0-2 (0-0)
0-1 i minut 55 av Emma Andersson
0-2 i minut 66 Linnea Olaison
Avslut totalt: 9-4 (2-0)
Avslut på mål: 5-3 (1-0)
Frisparkar: 5-4 (3-2)
Hörnor: 6-4 (4-0)
Varningar: 2-2 Alice Krafth och Hanna Otterholm Ljungby, Ida Johansson och tränare Markus Parsland Hovshaga
Publik: 127 handräknade av Tintin, kan ha varit fler enligt henne för hon tappade bort sig ett par gånger

Nu lägger vi denna match till handlingarna, lite synd att vi inte vann då alla lag ovanför oss förlorade, men livet går vidare.
Nästa match är borta i Växjö mot Växjö BK-b kommande söndag, matchstart 17:00 på Sportfältet Teleborg i Växjö.
Har du inget roligare för dig på söndag så kom gärna dit och stötta våra fantastiska tjejer.

Vill du se fler bilder från matchen klickar du HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

 

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »