Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust för damerna mot Fortuna FF

september 12, 2022
1_NIC3728

Det blev en konstig match nere i Helsingborg i lördags för oss. Jag har nog inte sett tjejerna frånvarande mentalt under en match tidigare under säsongen. Tjejerna vaknade under dom 15 sista minuterna för att sedan vara någon annanstans mentalt igen.

Dagen började annars jättebra, samling och gemensam frukost i klubbhuset, humöret på topp, Sonja, Jens och Thisa hade fixat en hotellfrukost till tjejerna och vi hade koll på att alla fick i sig mat. Vi kommer till en superfin plan med felfritt gräs, vi blev väldigt väl mottagna och vädret var så bra som det kan en septemberdag. Vi kom dock 30 minuter försent så vi hade ”bara” en timme på oss innan match.
Men något blev inte bra, frågan är bara vad. Var det förseningen, var det att man fick stiga upp 45 minuter tidigare eller var det att man helt enkelt hade en skitdag på jobbet?
Gjorde vi verkligen rätt att samlas 08,00 för gemensam frukost, eller borde vi kanske ha låtit tjejerna ha sin vanliga rutin? Det svaret får vi nog aldrig reda på men vi måste rannsaka oss själva så vi aldrig mer gör om felet, om det nu var ett fel.

Vi började som sagt var mindre bra, ärligt talat riktigt dålig, att Fortuna tog ledningen med 1-0 i minut 15 genom Emmie Persson var absolut helt rättvist.
I minut 29 kom även 2-0 genom Linn Lundin, det var som att någon hällde kallt vatten över huvudet på våra tjejer, plötsligt vaknade dom.
I minut 31 var statistiken 9-0 i avslut och 5-0 i avslut på mål till Fortunas fördel, efter 45 minuter var statistiken 10-9 och 5-5, vi hade alltså steppat upp riktigt ordentligt. Vi kan ju spela otroligt bra fotboll bara vi vill, och det har vi gjort i perioder i alla matcher, oavsett vem vi spelar mot, det är bara så synd bara att vi inte kan göra det i 80-90 minuter. Men optimist som jag är hoppades jag på en vändning i andra halvlek nu när vi hade kommit igång, Fortuna hade "bara" 2-0, kan dom så kan vi, tänkte jag efter dom sista avslutande 15. Vi hade ju avslutat första så himla bra och vi var verkligen med i matchen igen.

Hoppet levde och vi startade andra halvlek bra också, men den glädjen varade endast i 10 minuter för sen var vi mentalt borta igen.
3-0 kom i minut 73, målskytt återigen Emmie Persson och som ett brev på posten kom även 4-0 fem minuter senare, målskytt Moa Söderstjärna.

Ett enda skott under sista 45 mäktade vi med, och det var inte ens nära att vara på mål, det är verkligen inte godkänt, alla kan bättre.

Statistik efter 90 minuter, halvtidsresultat inom parentes
Fortuna FF – Ljungby IF 4-0 (2-0)
Avslut: 21-10 (10-9)
Avslut på mål: 10-5 (5-5)
Frisparkar: 6-10 (2-4)
Hörnor: 7-8 (2-7)
Varningar: 1-2 Amanda Okkerström Fortuna FF, Rouya Saburi och Hanna Otterholm Ljungby IF
Publik: 39 personer och tre hundar

Inte heller idag delar jag ut någon blomma, den läggs i potten ihop med den icke utdelade blomman från tidigare match så nu är det tre blommor i potten till kommande match. Jag hoppas att jag kan dela ut dom efter matchen på lördag då vi tar emot Ängelholm på Lagavallen.

Vill du ser fler bilder från matchen KLICKAR DU HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »