Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust för Damerna mot serieledande Tingsryd!

juni 19, 2023
1_NIC6213

Att Tingsryd leder serien är absolut rättvist, det är det bästa lag vi mött i serien hitintills.
Men dom fick verkligen svettas för att få med sig alla poäng hem igår.

Vi startade matchen på ett ypperligt sätt, återigen var vi rörliga, drällde inte med bollen, duttade inte med passningarna och följde Coach Thisa o Pias instruktioner till punkt och pricka.
Jag tror ärligt att våra gäster blev väldigt överraskade av vårt spel och sätt att spela.
Och det var inte dom som tog sig in i spelet, det var vi som bjöd in dom.
Dom första 25 var det LIF som var bäst på plan, det var LIF som styrde och ställde, utan att för den delen skapa några riktigt heta chanser, det såg gästerna starka försvar till att där var det stopp, men spelet hade vi och vi lyckades hålla gästernas anfallsstjärna Anna Petersson under kontroll.
O andra sidan såg vår berlinmur till försvar att inte heller släppa någon räv in till hönshuset.

För hönshus var precis vad det blev efter 30 minuter, vi tappade mer och mer för varje minut som gick.
Den där förbenade studenten alltså, förlåt mitt ordval, men studenten dödar oss på riktigt, inte bara dom fyra som tar studenten, dom drar ju med sig merparten av truppen som festar o lever livet under veckorna tre. Dåligt med sömn, dåligt med mat och lägg därtill väldigt sparsam om än någon träning under dom veckorna, ja där har ni svaret.
Innan klockan hade tickat till 30 minuter hade alla fyra avbytare byts in, det tar dom ett antal minuter att komma in i matchen, hitta rätt i sina positioner och hitta rätt med passningarna, under tiden väntar inte våra motståndare på att vi skall hitta tillbaka, dom trampar ner oss i gräset så hårt dom bara kan.
0-0 i paus var väldigt smickrande för oss, vi skall tacka vår backlinje att dom stod stabilt matchen igenom.

Andra halvlek började precis som den första, vi spelade bra och kunde trycka tillbaka gästerna, men denna halvlek tröt orken redan innan 60 minuter gått, och nu hade Tingsryd skoj med oss, dom malde ner oss bit för bit, vi kämpade med näbbar o klor, men vi hade inte en chans i ärlighetens namn, nu fick vi verkligen betala priser för sena nätter och dålig kost, vi orkade inte passa bollen två gånger mellan oss. Det är så brutalt jobbigt när man hela tiden  jaga boll, mot ett så skickligt lag som Tingsryd är det ännu värre.

Pantern mellan stolparna, Vera, fick flera gånger göra otroliga en mot en-räddningar.
Så kom tillslut det absolut välförtjänta målet för gästerna, men det krävdes tre försök innan dom fick in bollen.
På en hörna (igen?) räddar först Vera bollen som naturligtvis dimper ner på fötterna på en motståndare som avlossar kanonen, någon står på mållinjen och räddar målet med ett smalben och bollen dimper SÅKLART framför fötterna på ännu en motståndare som lyfter in bollen högt i mål för att inte riskera att träffa ben eller fötter igen, målskytt Smilla Åkesson i minut 84.
Där och då gick luften helt ur laget, och jag förstår dom, även om laget inte haft ett spel har man kämpat sig blodigt, men det räckte inte hela vägen, att det i minut 90 kom ännu ett på är inget att säga om. På ännu en hörna (igen!) fick Klara Henningsson kalasträff på bollen som gick via ribba, stolpe in, snyggt som tusan!

Jag är stolt över tjejerna kämpande, jag är imponerad över tjejernas första 25, men det räcker inte för att vinna matcher. Skall vi vara med högt upp i serien måsta vi våga ställa krav på varandra, ett lag är aldrig starkare än den svagaste länken i kedjan.
Idag ger jag mina blommor till kanske planens bäste spelare, Rouya Saburi, otroligt bra spelat Rouya!
O som vanligt lita statistik på det hela, som talar sitt tydliga språk om matchen.

Ljungby IF – Tingsryd United FC 0-2 (0-0)
0-1 i minut 84 av Smilla Åkesson efter hörna
0-2 i minut 90 Klara Henningsson efter hörna
Avslut totalt: 9-16 (6-3)
Av dom på mål: 4-7 (3-1)
Frisparkar: 2-10 (1-5)
Hörnor: 2-10 (0-4)
Gula kort: 1-0 Tuva Haglund, Ljungby
Publik: 128 WOW så kul o ha er här, välkomna tillbaka!

Nu lägger vi denna match till handlingarna, vi har lärt oss vår läxa och går vidare.
Redan på onsdag är det dags för match igen, då sätt vi oss i bussen för färd ner till Ronneby, självklart blir det lite live från bussen om det är möjligt.
Har du inget för dig så spelas matchen på Brunnsvallen i Ronneby och matchstart är 19:30.

Vill du se fler bilder från matchen klickar du HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

 

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter