Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust hemma mot IFK Osby för damerna

juni 22, 2022
Frida nickar in reduceringen
1_NIC3208

 

Kanske var vi lite väl optimistiska om att tjejerna skulle hinna återhämta sig från matchen två dagar tidigare mot topplaget Västra Karup, den matchen blev ju knallhård och då måste man villa och återhämta sig mer än två dagar.
Våra fantastiska tjejer kom igång i andra halvlek men då var det lite försent, mycket duktiga IFK Osby hade då en ledning med 3-0 och det absolut rättvist.

Duktiga Emma Paulsson hos gästerna dominerade mittfältet totalt och vi hade väldigt svårt att fånga in henne, vi jagade och jagade men hon var hal som en ål och vi kunde bara inte stoppa henne.
Gästerna tog ledningen redan i minut 3 genom Julia Billinger, där visade det sig tydligt att vi hade behövt någon dags vila till, vi hängde inte med vare sig med huvudet eller med fötterna.
I minut 17 utökade Osby sin ledning genom nämnda Emma Paulsson och ytterligare 15 minuter senare dödade gästernas Elin Danielsson matchen med sitt 3-0 mål.

Vi försökte och gjorde vad vi kunde i andra halvlek, men har man en ledning med tre mål spelar man bara av matchen, vilket gästerna gjorde mycket bra.
4-0 kom i minut 82, målskytt planens gigant Emma Paulsson, men mållösa skulle vi inte gå från planen.
I minut 84, på en hörna, hoppade Frida H högst av alla och nickade snyggt in vårt reduceringsmål, visst skapade vi ett par fina lägen till att komma närmare, men några fler mål blev det inte.
Vi tar lärdom av detta och tar till oss om att vila mellan matcherna är lika viktigt som själva matcherna.
Jag har sagt det innan och jag säger det igen, ge detta lag 1-2 åt till tillsammans, sen kan vi snacka, för dom har allt som behövs förutom rutin och den får man genom att spela många matcher.

Jag har redan skrivit om Emma Paulsson, planens gigant, men vi har en sådan hos oss också, en som jobbade stenhårt matchen igenom, även om hon nästan svimmade av trötthet och fick gå ut o vila några minuter, jag pratar om Malena Forserud, detta energiknippe alltså! Idag får du mina blommor!

Kajsa Pruner, tack för allt för denna gång!

Jag vet att jag är sen med detta reportage, men bättre sent än aldrig. För redan idag onsdag spelar vi igen, idag vänder serien och vi välkomnar Vinslövs IF varmt välkomna till Lagavallen, matchstart 19,30. Idag gör också Kajsa Pruner sin sista match för LIF Dam, den 1:a juli åker Kajsa tillbaka till USA för sin fotboll och sina studier. Jag hoppas att hon återvänder till oss när hon är tillbaka igen, hos oss är hon alltid välkommen.

Förresten, Kajsa skall även stå i B-laget mot Bor/Rydaholm hemma tisdagen den 27/6 klockan 19,15.
Har du inget för dig idag? Har du lite tid över den 27:e? Varför inte komma och stötta våra fantastiska tjejer? Dom behöver allt stöd och support dom kan få, det är dom värda.

Vill du se bilder fler från matchen? KLICKA HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »