Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust i årets sista seriematch för Damerna

oktober 12, 2022

1_NIC4658

Det var säsong 2022 det, allt har en början och ett slut, vi avslutar säsongen med flaggan i topp trots förlusten mot IFK Osby och även förlusten i matchen innan mot FC Hessleholm.
Nu tycker du nog att jag tappat det helt, men jag lovar, det tjejerna visat upp dessa två matcher är något jag inte sett tidigare under året, eller så har jag sett det men bara under en halvlek.


Matchen i söndags började bäst för hemmalaget, dom satte en hög press på oss direkt från avspark, det gjorde oss lite nervösa och vi hamnade helt fel positionsmässigt, det gjorde att det blottades ytor mellan innerbackar och ytterbackar, Osby var blixtsnabba med att utnyttja det. Just på en sådan miss gör dom 1-0 i minut tre, en perfekt boll mellan backarna, en perfekt löpning av Osbys mycket duktiga Amanda Andersson och ett perfekt avslut i mål. Den där Amanda, det var en svårfångad en under första halvlek.

Vi jobbade sakta men säkert in oss i matchen men Osby var hela tiden lite bättre än oss, och definitivt effektivare framför vårt mål. Det var ärligt talat inte långt ifrån ännu ett mål i minut 10, men Osbys Malva Forsells skott tog i stolpen och ut.
2-0 målet lät vänta på sig till minut 36, den gången träffade Malva rätt med sitt kanonskott.
Vi hade ett antal hyffsade lägen men där Osbys backlinje tvingade oss ta avslut utifrån, det var bra avslut men det vållade inte målvakten några problem att plocka ner dom.


Bästa läget för vår del kom i minut 42, Tuva H slet sig loss på sin högerkant, ett perfekt inlägg som gick över backar och målvakt, och som gubben i lådan dök Hanna O upp från ingenstans, tyvärr gick hennes bredsidesvolley över det öppna målet.

Andra halvlek började återigen med att hemmalaget satte en hög press på oss, men nu var vi med och på noterna. Efter 10 minuter hade vi full kontroll på händelserna på plan och satte ett bra tryck på hemmalaget, vi kom runt på kanterna gång på gång men Osby försvarade sig mycket bra.
I minut 67 var det vår tur att träffa virket, men även den bollen studsade stolpe ut istället för stolpe in.


Osby backade hem och satsade på kontringar istället. Trots vårt spelövertag hade vi svårt att spela oss fram till dom riktigt vassa chanserna, men några vaskade vi fram, ett läge där vi sågade sönder deras försvar genom att spela oss igenom hela backlinjen, tyvärr gick avslutet rakt i famnen på målvakten, ett annat där kom ner till kortlinjen, men skottet på inspelet snett inåt bakåt gick en kilometer över mål.
Och så höll det på, Osby var på intet sätt ofarliga i sina kontringar, särskilt den där Amanda, men vi hade lärt oss från första halvlek att inte ge henne den där metern i försprång.


Så i minut 88 kom äntligen vår reducering, återigen från kanten där bollen till slut hamnade hos Hanna O som drog till från 25 meter, målvakten var chanslös då Hannas kanon gick in millimeter under ribban.
Tiden därefter var för kort för att kunna skapa något mer för att eventuellt kvittera, prick på 90 blåste domaren av matchen.

Idag delar jag ut 15 blommor, en till var och en av tjejerna som var med, ni har alla gjort er förtjänta av en blomma.

Fakta:
IFK Osby – Ljungby IF 2-1 (2-0)
1-0 minut 3 Amanda Andersson
2-0 minut 36 Malva Forsell
2-1 minut 88 Hanna Otterholm
Avslut totalt: 12-12 (8-4)
Avslut på mål: 6-7 (5-2)
Frisparkar: 5-7 (4-3)
Hörnor: 1-2 (1-0)
Ramträffar: 1-1
Varningar: 0
Publik: 86

Det är som alltid väldigt roligt att möta duktiga spelande lag och som har spelare i ungefär samma ålder som oss, IFK Osby är ett sådant lag, FC Hessleholm är ett annat, för att ta några exempel, sådana lag kan vi också matcha på bästa sätt.
När vi däremot har mött lag där det skiljer 8-10 år mellan tjejerna, ja då orkar vi inte, eller jo, vi orkar stå emot en halvlek, men vi är inte rutinerade nog för att hålla ihop det under i 90 minuter.
Ett bra sätt att se hur mycket rutin betyder är at kolla på topp sex i skytteligan, det är rätt grymma tjejer som är där.
Skytteligan Division 2 Sydvästra Götaland
1. Marielle Karlsson Glumslöv, 36 mål, 26 år ung
2. Sofie Andersson (fd Persson) Åhus, 32 mål, 37 år ung
3. Nicoline Zevassus Svensson Hittarp, 30 mål, 24 år ung
4. Sara Hansson Glumslöv, 24 mål, 28 år ung
5. Josefine Mårtensson Åhus, 21 mål, 31 år ung
6. Amanda Rosengren Åhus, 20 mål, 28 år ung

Som ni ser, rutin betyder mycket om än inte allt. Jag tycker att vi har skapat otroligt mycket bra lägen under årets matcher, men vi har bränt dom flesta på grund av orutin.
Men det är en enorm styrka att skapa lägen, särskilt mot topplagen, nästa år kommer vi att sätta desto fler av chanserna, för då är vi lite mer rutinerade.
Nu lägger vi årets lärorika seriespel till historien, vi kom, vi såg, vi lärde oss och vi förlorade, nu tar vi nya tag i division 3 nästa år. Ni vet väl om att seriesystemet gör om till 2023 eller hur? Alla lag från plats fem och nedåt åker ner en division efter årets seriespel, det betyder att Division 3 nästa år kommer att vara nästintill lika bra som Division 2 varit i år.

Tjejerna tränar denna vecka ut för att sedan ta ett par veckors ledighet.
Sedan kör vi igång igen i november med att bjuda in lite tjejer utifrån på lite provträningar med oss.
Sugen på att provträna med oss? Kontakta då gärna oss.


Som ni säkert alla redan vet så har vår huvudtränare för Damlaget Edvard Sunjic bestämt sig för att sluta.
Ljungby IF vill tacka Edvard för det fantastiska jobb han gjort med Damlaget och önska honom all lycka med framtiden.
Samtidigt jag den stora glädjen att presentera vår nya huvudtränare för Damlaget, HON heter Therese Persson, ett välkänt och väldigt respekterat namn inom LIF.
Ljungby IF är väldigt glada över att det blir en kvinnlig tränare som tar över huvudtränarjobbet.

Vill du se fler bilder från matchen så KLICKA HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

 

 

 

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Damerna vill ha revansch!

I kväll gästas damerna av RÅs LB och det är ett revanschsuget LIF gäng som kommer äntraLagavallens gröna matta efter den snöpliga förlusten mot Westbo

Läs mer »

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »