Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust mot Hittarp för Damerna

september 6, 2022
1_NIC3671

Det var en sorglig lördag för oss i Ljungby IF, först förlust för Herrarna borta mot Grimslöv med 0-3 och två timmar senare förlust för Damerna mot Helsingborgslaget Hittarp med 1-6.

Att säga att damerna gjorde en bra match vore som att svära i kyrkan, det gjorde vi tyvärr inte, Hittarp tillät oss inte till det, vi hade helt enkelt inte en chans.
Visst har vi spelare som ger allt dom har under 90 minuter, men skall vi kunna rubba ett bra lag som Hittarp så måsta alla prestera på topp.

Efter en konstant press mot oss från första sekund, inte helt oväntat, kom 0-1 i minut 12, det var Emma Björklund som hittade vårt vänstra kryss i en närkamp med två LIF-spelare.
Sen kom raset, precis som i tidigare matcher går vi ner oss ordentligt under perioder, mellan minut 30 och 41 släpper vi in tre mål till och då dör matchen.
Målgörare i tur och ordning, minut 30, 0-2 Blenisa Zogejani, minut 34, 0-3 Nicoline Zevasuss Svensson, minut 41, 0-4 Emilia Jönsson.

Andra halvlek var endast 3 minuter gammal när 0-5 kom, det var återigen Belinisa Zogejani som höll sig framme.
Sista spiken i kistan och lagets sjätte och sista mål kom i minut 70, målskytt? Jodå, du gissade rätt, Belnisa Zogejani för tredje gången denna match.
Vi fick till ett tröstmål i alla fall, ett väldigt snyggt sådant. I minut 60 löpte sig Tilda fri på högerkanten, med en perfekt passning snett-inåt-bakåt hittade hon en löpande Hanna som bara hade att sätta bredsidan till, allt enligt instruktionsboken. Vi kan ju, varför gör vi inte så lite oftare?

Det tråkiga från matchen hittar vi hos våra gäster, som har matchen i sin hand, som vinner med 6-1 och vi får knappt låna bollen, ändå är dom förbannade på alla domslut, på domarna och på våra spelare, varför? Att dom spelar tufft är inga problem, det skall man och det får man, om man vill komma någonstans måste man tuffa till sig, men det här gnället och protesterna mot allt och alla är inte okej.
Nu drog jag alla Hittarps spelare genom en kam, men så är det naturligtvis inte, dom flesta av deras spelare protesterade inte mot ett enda domslut utan fortsatte att spela sitt spel, men några var sjukt irriterade på allt och alla och då spiller det över till hela laget. Kanske är det förklaringen till laget leder varningsligan överlägset med sina 25 varningar på 17 matcher?

Vi är unga och vi lär oss, snittåldern för vårt lag i denna match var 17,2 år jämför det med Hittarp där snittåldern i denna match var 22. Fem års skillnad kanske inte låter så mycket, för killar är det kanske ingen ”big deal”, men för tjejer är det en ohygglig nivåskillnad och det märks tydligt på plan i fysiken och i rutinen. Hittarps äldsta spelare är född 1979 och var en av planens bästa spelare om inte den bästa, vår äldsta spelare är född 2002, även hon mycket bra, den rutinen däremellan skojar man inte bara bort.

Jag säger inte detta för att leta ursäkter, jag säger det för att upplysa, vi håller som bäst på att bygga lag på sikt och då gäller det att ha tålamod. Vi har väldigt många mycket duktiga tjejer som kommer, dom skall vi inte bränna med att flytta upp dom för tidigt.
Nu gäller det för oss att försöka få alla tjejer att fortsätta samt ta in lite nytt utifrån för att höja konkurrensen.
Just av ovan anledning kan vi och kommer vi att förlora med sju, åtta, nio mål för att matchen efter kanske vinna med två. När man är ung så är det berg o dalbana, det saknaden av rutin, med åren kommer den och den kommer att stabilisera sig, då kommer också dom djupa dalarna att försvinna.

Några blommor delar jag inte ut idag, vi kan bättre, dom får följa med över till nästa match då vi möter Fortuna FF borta på lördag.
Vill du se fler bilder från matchen KLICKA HÄR
Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Damerna vill ha revansch!

I kväll gästas damerna av RÅs LB och det är ett revanschsuget LIF gäng som kommer äntraLagavallens gröna matta efter den snöpliga förlusten mot Westbo

Läs mer »

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »