Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust mot serieledarna för damerna!

maj 27, 2024
1_NIC8323

Det blev förlust i bortamatchen mot serieledande Emmaboda IS, siffrorna skrevs till 2-1 efter 1-1 i halvtid.
Vi ska inte deppa ihop för förlusten, tvärtom! Tjejerna gjorde en kanonmatch och efter första halvlek ställde sig nog dom som inte ha koll på tabellen vilka lag som egentligen leder serien.
För tjejerna gjorde allt enligt Coach Thisas strategi, i första halvlek i alla fall.

Vi var laget som också skapade dom två vassaste chanserna på dom 10 första minuterna, men det var Emmaboda som tog ledning på ett mycket bra inlägg som den notoriska målskytten Sandra Berg nickade otagbart i mål.
Men vi föll inte ihop som ett korthus för det, tvärtom, vi trampade på och det gav utdelning, i minut 37 hittade Tuva Haglund en genomskärare till en löpande Tuva Persson, hon var iskall med sitt avslut och 1-1 var ett faktum.
Kort därefter var det omvända roller, men Haglunds skott gick strax utanför.

Vi kom ut till andra halvlek fulla med självförtroende, och redan efter ett par minuter kom Tuva Persson fri med målvakten, tyvärr gick hennes avslut precis utanför målvaktens högra stolpe.
Efter ca 15 minuter tog Emmaboda över matchen helt, vi orkade inte pressa dom som innan, dom spelade snabbt med få tillslag på bollen, men trots det så tillät vi dom inte att skapa några riktigt heta chanser.
På en frispark utanför vårt straffområde kom så deras ledningsmål, en lång boll på bortre stolpen som på något sätt, jag var 100 meter ifrån, hamnade vid främre stolpen och där stod Emelie Joelsson och dunkade in bollen från en meter.
Tyvärr hade vi inte riktigt orken att bli mer offensiva, vi hade fullt upp med att det inte skulle rulla in fler mål istället.


Men i sista minuten hittade vi lite krafter, Tuva Persson slet och jobbade, trots att Tuva var bollförande in i Emmabodas straffområde blåstes hon av för att ha använt armarna, obegripligt och väldig enkelt beslut av domaren för att slippa blåsa straff, eller inte blåsa alls, med 10 sekunder kvar på klockan. Jag gratulerar Emmaboda, dom vann rättvist, men ändå.
Mina blommor idag går till Almasa Pandzic och Tuva Haglund, vilket jobb dom gjorde under hela matchen! Otroligt bra tjejer! Men jag vill poängtera att alla tjejer gjorde ett kanonjobb.

O så lite fakta
Emmaboda IS – Ljungby IF 2-1 (1-1)
Avslut totalt: 13-11 (5-7)
Av dom på mål: 5-7 (2-4)
Frisparkar: 7-8 (4-5)
Hörnor: 6-3 (4-2)
Varningar: 1-2 Alice och Almasa Ljungby IF
Publik: ca 49

Då har vi klarat av matchen mot dom obesegrade serieledarna, kommande torsdag ska gästas vi av Liatorp-Eneryda IF som parkerar på nionde plats.
Kan vi spela som vi gjorde sist då blir vi svåra att möta. Dessutom hoppas jag att tjejerna som saknades mot Emmaboda är tillbaka i laget.

Vill du se fler bilder från matchen så gör du det HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar