Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Ny assisterande tränare i Herr A!

oktober 28, 2022

Vi har nöjet att här presentera Morgan Ström som ny assisterande tränare till Richard Ståhl och sportgruppens tankar och en intervju med Morgan kan du läsa här nedan:

Vi är såklart mycket glada över att kunna presentera Morgan till vår ledarstab då det är en kille som känner föreningen väl och har spelat här i många år innan.

Vi hade tidigt en dialog med Richard där han tydligt ville ha in just honom då de har jobbat ihop tidigare så vet vi också att de kommer komplettera varandra kanon! Med Morgan så kommer vi få in en person som kommer ställa tydliga krav på spelartruppen och som brinner för att utveckla våra unga spelare och precis som vi andra strävar efter att få upp Ljungby IF högre upp i seriesystemet. Vi är som sagt mycket glada över denna rekrytering och ser fram emot 2023.

Intervju med Morgan:

Hur känns det att kliva in i ledarstaben och vad är dina tankar och fotbollsfilosofi?

Det känns fantastiskt! Svårt att tacka nej när man får en sådan här chans. Min ledarstil kommer nog avspegla sig i hur jag var som spelare. Mycket engagemang och tydlighet, men jag tycker också det är viktigt med gruppdynamik och att få alla spelare delaktiga i målen som vi kommer att sätta upp.

Vad var det som lockade med Ljungby IF?

Det är en speciell känsla att komma tillbaka till klubben man tidigare spelat i, helt klart. Det finns en otrolig potential i föreningen, framför allt med sina fina faciliteter och sin breda ungdomsverksamhet. Vi skall tillsammans jobba målmedvetet för att utveckla klubben på alla plan.

Hur känns det att återförenas med Richard, som du tidigare haft som tränare?

Det känns riktigt bra så klart. Det är en stor anledning till att jag skrev på. Richard är en av de bästa tränare som jag haft! Egenskaper som jag tycker sticker ut hos honom är hans noggrannhet, hans taktiska förmåga och hans sätt att jobba med spelarutveckling. Vi kommer ha ett bra samarbete.

Vad har du för målsättningar inför säsongen som kommer?

Jag vill såklart vinna division 4 och gå upp i division 3, det är inget som jag tänker hymla om. Sen om det är en realistisk målsättning får vi se efter vi har spikat truppen och diskuterat det internt. Jag vill kombinera en utvecklande och attraktiv fotboll med skapandet av en stark vinnarkultur. Samtidigt får vi inte glömma att ha roligt under resans gång. Jag hoppas och tror att fler ungdomar kommer att jobba ännu mer målmedvetet med att förbättra sig och försöka ta en plats i klubbens A-lag.

Morgan-Strom-1
Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Toyota Cup!

I morgon onsdag, 24 april kl. 19.00 spelar herrarna match i Toyota Cup och det blir ett spännande derby då Markaryds IF kommer på besök.

Läs mer »