Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Oavgjort för Damerna mot Waggeryd

februari 27, 2023
1_NIC4871

Det blev en jämn match för Damerna hemma mot Waggeryds IK i andra träningsmatchen.
Första halvlek gick till oss, vi spelade stundtals väldigt bra fotboll och skapade mängder med chanser, särskilt på vår vänstersida där Tintin sprang gästernas kant sönder och samman. Tintin var lysande under första halvlek med sina löpningar, synd att hon inte fick kröna sitt slit med ett mål också.
Det var också under en sådan period som vi tog ledningen. Vår nya Blearta Limani kämpade fram bollen till vår nya Almasa Pandzic som fick öppet mål och enkelt kunde stöta in bollen med…högerfoten, hon är väldigt mycket vänsterfotad.

Blearta Limani och Almasa Pandzic, två av nyförvärven från IFK Värnamo

Det märktes tyvärr att det har varit sportlov och att alla inte hade ork som normalt. Jag ska inte påstå att vi ägde halvleken, men vi var riktigt bra när huvudet var med.
I halvtid försökte Coach Thisa och Pia att mana på tjejerna att vara med rörliga och att släppa bollen i tid och att ta hjälp av varandra, men trötta hjärnor lyssnar inte.

Tuva Persson, nyförvärv från Växjö DFF

Waggeryd var betydligt rappare i det mesta mellan minut 50 och 80, då kom också kvitteringen, mycket duktiga Elsa Åkerhag hos gästerna körde storslalom mellan våra backar och vips så stod det (absolut välförtjänt) 1-1.
Nu hade gästerna fått blodad tand medans vi kämpade och slet för att komma in i matchen igen.
Ett stenhårt skott från 20 meter, Wilma i vårt mål gör en superräddning, en passning hem till Wilma som blir galet fel och Wilma gör ännu en otrolig räddning, ännu ett skott utifrån, går förbi Wilma med då står Stina rätt och räddar skottet på mållinjen, vi levde farligt, mycket farligt.

Så nära, men ändå inte

Ingen, absolut ingen skulle protesterat om gästerna tagit ledningen där.
Men så i minut 80 vaknar våra tjejer till liv igen och gästerna fick ägna sig åt försvar igen.
På dessa 10 minuter skapar vi tre jättelägen där minst ett av dom borde blivit mål, men så blev det tyvärr inte och vi delade systerligt på poängen. Ja jag vet, det är inga poäng i träningsmatchen, men du fattar.
Sett till hela matchen var det rättvist, men 3-3 eller 4-4 hade siffermässigt mer speglat matchen och chanserna båda lagen skapat bättre, men två riktigt bra målvakter såg till att siffrorna stannade vid 1-1.

Lovisa trycker till

Detta var vår andra match, vi håller på att spela in ett nytt spelsystem och spela in nya tjejer, det tar sin tid och vi måste ge laget den tiden.
Jag är övertygad om att vi den 16:e april när serien börjar kommer att vara där vi vill vara, för kvaliteten och kunskapen har vi i laget, vi skall bara få alla pusselbitar på plats också.

 

Nästa match spelas redan kommande torsdag, vi åker då till Gnosjö för att möta deras tjejer.
Har du inget för dig så kom dit, matchstart 19,00 på deras konstgräsplan.
Nästa hemmamatch spelas den 18:e mars då Bors SK gästar oss, matchstart då 12:00.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »