Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Övertygande seger för Damerna borta mot Sandsbro AIK!

juli 7, 2023
1_NIC6414

Efter 48 sekunder blev Alice skadad, men hon bet ihop och kom igen senare

Det blev en övertygande seger för Damerna i gårdagens bortamatch mot Sandsbro AIK på en dyngsur och mycket svårspelad plan. Som ni vet regnade det mer eller mindre under hela dagen igår, och en timme innan match hade himlen öppnat sig och regnet fullkomligt forsade ner, frågan ett tag var om det skulle gå o spela överhuvudtaget, men planen svalde det mesta av vattnet och 25 minuter innan matchstart kunde tjejerna gå ut och värma upp. Dessutom var planen nyklippt så det blöta gräset fastnade under skorna hos alla, stundtals var det lite som ”Bambi på hal is”.

Efter en väldigt trevande start, rentav dålig, kom vi igång med vårt spel, under dessa förvirrande första minuter får Sandsbro ett bra läge, bollen tar i ribban och rullar uppe på ribban och ut på plan som vi rensar bort, där kunde vi ha hamnat i underläge redan i minut 12, men så blev det inte och det var också det enda avslutet Sandsbro hade under första halvlek.

För sen kom vi igång, jag skulle kunna skriva en bok om hur man bränner chanser, men jag låter bli, för v hade både stolpar och ribban emot oss. Två stolpskott, ett ribbskott och två räddningar på mållinjen var det närmaste vi kom.
12 avslut och 10 hörnor senare går vi till halvtidsvilan men 0-0.

Andra halvlek är endast 45 sekunder gammal när det förlösande målet äntligen kommer, Sandsbro har avspark som dom passar ner till sin innerback, vi är som bålgetingar på dom och tvingar dom att slå ett felpass, Blearta fångar upp bollen, spelar vidare till Tuva P som tar sig ner till kortlinjen och serverar Emilia C en passning på silverfat, Emilia dundrar upp bollen i målvaktens högra kryss.
Det var precis vad matchen behövde, nu var Sandsbro tvungna att släppa bromsen på den parkerade bussen och det passade oss som handen i handsken.

Det var spel mot ett mål i princip hela andra halvlek och målen kom ett efter ett.
Vårt andra mål kom i minut 58, Lovisa körde en raid med dribblingar i hemmalagets straffområde men kom aldrig till ett bra läge att skjuta, istället hittade hon Tuva P helt omarkerad, Tuva gjorde processen kort och satte bollen i målvaktens långa hörn.

Tredje målet kom i minut 84, ännu en gång var det Lovisa som körde sin raid, men denna gång hittade hon en fri Kajsa P och 0-3 var ett faktum.
Bara minuten innan hade Sandsbro ett gyllene läge att komma in i matchen, på en lång boll halkade vår försvarare, hemmalagets anfallare fick fritt fram mot Vera i mål, ett bra skott, men jag har sagt det innan och jag säger det igen, vi har en panter i mål, Vera klistrade skottet!

I minut kom också ett fjärde mål, nu var det Nellie som serverade Blearta som enkelt rullade in bollen bakom en chanslös målvakt från nära håll.

Är vi nöjda då? Klart vi är nöjda med tre poäng, vi är nöjda med att vi återigen höll nollan, men vi kan inte vara nöjda med 14 resultatlösa ofarliga hörnor, vi kan inte heller vara helt nöjda med 30 avslut och bara fyra mål, eller? Nu gjorde underlaget sitt igår, men ändå.
Lite att fundera på under ledigheten för vår tränarstab.
Idag går min blomma till Tuva Persson som jag inte tidigare sett sprina så mycket, eller så snabbt för den delen. Hon fick också kröna sin insatts med ett mycket snyggt mål, bra jobbat Tuva!

O så lite fakta
Sandsbro AIK – Ljungby IF 0-4 (0-0)
Avslut totalt: 2-30 (1-12)
Avslut på mål: 2-14 (1-5)
0-1 i minut 46 Emilia Culibrk, assist Tuva Persson
0-2 i minut 58 Tuva Persson, assist Lovisa Kronvall
0-3 i minut 84 Kajsa Persson, assist Lovisa Kronvall
0-4 i minut 91 Blearta Limani, assist Nellie Thormé
Frisparkar: 6-5 (4-3)
Hörnor: 1-14 (1-10)
Gula kort: 0-2, Tuva Persson och tränare Therese Persson
Publik: 54

Vill du se fler bilder från matchen klickar du HÄR

Bra domarduo: Qalid Ali & Yasin Ali

Nu tar vi ledigt några veckor, vi är åter i träning vecka 31, vår första seriematch spelar vi borta mot Rottne IF söndagen den 13:e augusti.
Matchstart 17:00 på Vidingeskans IP i Rottne.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

 

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter