Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Övertygande seger för damerna mot Växjö BK-B!

maj 15, 2023
1_NIC5583

Bollen dundrar in i mål på Rouyas frispark

Detta har jag väntat på sen jag började jobba med Damlaget februari 2022.
Från första dagen har jag vetat att dom kan, dom visat på träning att dom har det i sig bara dom vågar.
Så igår hände det, den som var på plats vet vad jag menar, man gnuggade sina ögon om och om igen, inte på grund av den höga halten av björkpollen utan av ett sagolikt fantastiskt bra spel! Jag ville inte att första halvlek skulle ta slut, så egoistisk var jag, jag ville bara se mer och mer.
Hur det gick? Seger med 5-1 efter 4-1 i halvtid, det var smickrande siffror för våra gäster.

Vi startade matchen med ett enormt tryck på våra gäster, det tog dom faktiskt hela 19 minuter innan dom kom in på vår planhalva med bollen någorlunda under kontroll.
Vi hittade trianglar och spelade oss igenom, vi spelade på en och två touch och vi rörde oss hela tiden, det fanns alltid två eller tre spelare att passa till, det var magiskt att  se.
Naturligtvis kom också utdelningen, om än något senare än jag trott, men 1-0 kom i minut 15, Hanna sprang helt enkelt ifrån sin back och dundrade in en stenhård vrist i målvaktens korta hörn.
Andra målet kom på frispark i minut 34, målvakten var utanför straffområdet när hon skulle göra en utspark, det uppmärksammade domaren och indirekt frispark till oss. Fram stegrar Rouya, Almasa petar och Rouya får kalasträff på bollen, bollen far som en projektil genom luften, förbi muren, förbi våra spelare och förbi målvakten, vilket frisparksmål!

Trean kom i minut 40, Blearta dribblar sig fri och placerar bollen otagbart intill målvaktens högra stolprot.
Tre minuter senare var det vår andra Värnamo-tjej, Almasa, som dundrade på, skottet från ca 22 meter var även det intill stolproten, denna gång i den vänstra.
Växjö, en stor eloge till dom som aldrig gav upp, stack upp i sista minuten, en klockren passning som friställde Idde Arneving, hennes avslut var av högsta klass när hon placerade in bollen via stolpen.

Andra halvlek var också bra, men inte som den första, vi hade ingen anledning att pressa lika högt som i första, vi skulle bara spela av matchen vilket vi också gjorde.
Dock satte vi en pärla till, i minut 57 satte Hanna sitt andra mål efter att ha stulit bollen från en back, det blev också matchens sista mål.

Och vi släppte till ett jätteläge i andra halvlek, precis som i första, men denna gång gick Växjös skott 17,5 meter utanför, typ.
I övrigt skapade vi ett del riktigt bra lägen, men i vår överlägsenhet i matchen växte vårt ego en hel del, där vi i första halvlek passade vår kompis, gjorde vi tvärtom i andra halvlek, vi dribblade själva, vi sköt fast vi hade ryggen mot mål och vi blev lite för ”egosjälviska”, men det är förståeligt och förlåtet, förståeligt därför att vi spelmässigt och chansmässigt var så överlägsna våra motståndare, då vill alla göra mål, gärna mer än ett också och ju ivrigare man blir på det desto mer överarbetar situationen och så rinner möjligheten ut i sanden.

Min blomma denna gång går till Almasa Pandzic, jag har följt Almasa under många år, frågan är om jag någonsin tidigare sett henne springa så mycket eller ha så få felpass som igår. Grymt bra jobbat Almasa!

Jag skall även ge en blomma, nej, jag ger en hel bukett, till domarteamet bestående av  Christos Hatzikirkou och Martin Augustsson. Jag kan knappt minnas när vi hade så bra domare sist, dom lät tjejerna göra upp om matchen, dom letade inte efter frisparkar, dom lät tjejerna ha den kroppskontakten som förekommer i fotboll, fantastisk insatts, hoppas vi möt igen.

O så lite fakta:
Ljungby IF Växjö BK 5-1 (4-1)
Avslut totalt: 27-4 (18-2)
AV dom på mål: 17-1 (13-1)
Frisparkar: 4-4 (2-1)
Hörnor: 8-1 (3-0)
Varningar: 1-1, gult kort till Rouya Saburi LIF och Jona Trepca Växjö BK
Publik: Ca. 69 personer

Nästa match bär det av 13 mil österut och den fina ministaden (5 000 invånare) Emmaboda, det är på måndag det, matchen startar 19:30 på Emmaboda IP, har du inget för dig sa du? Jamen kom till Emmaboda och heja på våra fantastiska tjejer!

Vill du se fler bilder från matchen klickar du HÄR
Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »