Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Poäng i premiären för damerna!

april 18, 2023
1_NIC5119

Troligen världens bästa bollflickor, Ljungby IF F2014

De blev en händelserik, tuff och jämn och gnällig kamp i seriepremiären för damerna hemma i söndags mot Ronneby BK, som seriepremiärer brukar vara.

Vädret var perfekt, bra med folk på läktaren, det nybryggda kaffet doftade över arenan, det var seriepremiär, det var förväntningar och det var puls, nu var det äntligen dags det vi väntat på sen i december när vi började träna.
Det spelar ingen roll hur många träningmatcher man spelar innan, en premiär är alltid en premiär, eller som en god vän sa till mig en gång i tiden, serien består av 21 seriematcher och en premiär.

Nog om det, gästerna var ofina nog i att ta tag i taktpinnen direkt i början av matchen, dom hade mycket bollinnehav utan att för den delen skapa ett enda läge.
Efter att vi stoppat in nerverna innanför byxorna kom vi in matchen, gästerna hade fortfarande ett större bollinnehav men vi var sylvassa i våra kontringar.
På just en sådan tog vi också ledning i minut 20, Tilda kommer fram perfekt på högerkanten, tittar upp och lägger en perfekt boll snett-inåt-bakåt, där kommer Blearta men hon kommer lite snett på bollen, så hon släpper den vidare för där bakom kom Stina. Hon tackar och bockar för smörpasset och smäcker upp bollen i målvaktens vänstra kryss, alltså, man blir lyrisk! Hela anfallet är taget ur instruktionsboken!

Vi fortsatte att kontra på gästerna fram till minut slutet av halvleken, det var som sagt en tuff match, utan att för den delen vara ful, men en incident gjorde att vi tappade fokus, det behövdes inte mer för gästerna för att kunna kvittera, vi missuppfattar varandra i försvaret och gästernas mycket duktiga 10:a Julia Palmqvist får öppet mål, jag menar vidöppet mål, detta i minut 45.

Andra halvlek hade knappt hunnit börja förens samma Julia nätar igen, återigen gör vi ett misstag och pang så sitter bollen bakom Vera, klockan visade då på 46.

Vi gör avspark och kör en lång boll på vår vänsterkant, där fångar Blearta upp bollen, ingen attackerar henne, hon har all tid i välden, hon siktar och drar iväg en ”häxpipa”, bollen far som en projektil genom luften och träffar bakre stolpe och in, då visade klockan på 47, en minut mellan målen, det händer inte ofta det. Kanske årets mål på B-planen? Så sjukt snyggt var det iaf.

Andra halv blev att krig utan dess like, inget av lagen ville vika ner sig, inget av lagen var nöjda med 2-2, det var vinst som gällde. Jag gillar täta matcher, jag gillar tuffa och ärliga matcher, tyvärr blev det bara en massa gnäll i andra halvlek, på det en domarduo som inte hade full koll på händelserna på plan. Vi fick 21 frisparkar mot oss (4 med oss), vi, våra snälla söndagsskoletjejer, på det fick vi fyra varningar också, ja ni fattar, stundtals var det bara en parodi.

Att matchen slutade oavgjort tycker jag var rättvist, det var två bra lag som verkligen gjorde allt dom kunde för att vinna.

Då är premiären avklarad, det gick bra men vi kan bättre, därför sparar jag min blomma denna gång.

När match är kommande söndag borta i Växjö, då skall vi möta Växjö DFF B-lag på Fagrabäck IP 18:00
Har du inget för dig? Då är ju detta en perfekt utflykt för att heja fram våra fantastiska tjejer!

Lite statistik från matchen
Ljungby IF – Ronneby BK 2-2 (1-1)
Avslut totalt: 11-7 (5-3)
Avslut på mål: 4-3 (1-2)
Frisparkar: 4-21 (2-10)
Hörnor: 2-0 (2-0)
Varningar: 4-1, Vera, Almasa, Tuva H och Tilda Ljungby, Karin Göransson Karlsson Ronneby
Publik: 89

Dagens lag: Vera A (mv), Tintin, Tilda, Almasa, Stella, Alice (K), Hanna, Tuva H, Tuva P, Stina, Kajsa P, Rouya, Lovisa & Blearta.
Vill du se fler bilder från matchen så KLICKAR DU HÄR

Vid pennan och bakom kameran
Nico

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Damerna vill ha revansch!

I kväll gästas damerna av RÅs LB och det är ett revanschsuget LIF gäng som kommer äntraLagavallens gröna matta efter den snöpliga förlusten mot Westbo

Läs mer »

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »