Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Poäng mot topplag för Damerna

maj 2, 2022
1_NIC2071

Första poängen i hamn för damerna!

I den svåra bortamatchen mot tippade topplaget Röke IF tog damerna årets första poäng, med det borde ha blivit tre tycker jag.
Tjejerna gjorde en bragdmatch på en liten urusel skolplan, jag lovar att din grannes potatisåker är jämnare, kanske till och med större, än planen vi spelade på.

Frida nickar in ledningsmålet i minut 6

I 60 minuter var våra tjejer klart bättre än våra motståndare och hade således och en absolut rättvis ledning med 1-0 efter att en av planens bästa spelare, Frida Herdonsson, som var huvudet längre och nickade in vår fjärde hörna. Men mellan minut 60 och 85 var hemmalaget bättre än oss och pressade oss hårt, vi har ju haft många tjejer som varit sjuka under veckan som gick och det tog ut sin rätt till slut, orken tröt och vi förlorade mittfältet. Därför kom heller inte hemmalagets kvittering som en överraskning heller.

På en välslagen hörna vann Rökes Emma Sjödahl Lundin luftstriden och nickade snyggt in kvitteringen i minut 72. Men trots den enorma konstanta pressen mot oss skapade inte hemmalaget särskilt många givna lägen, jag räknade till endast till två sådana, men då stod en annan av planens giganter i vägen, nämligen vår målvakt Hanna Otterholm, absolut felfri matchen igenom. Jag skall också nämna att Rökes målvakt, Alma Gnebner, också höll absolut högsta klass, det var tack vare hennes insatser som vår ledning i halvtid endast var 1-0.

Sista 10 minuterna kom våra tjejer tillbaka in i matchen, jag vet inte varifrån de fick krafter ifrån men jösses vilken kämpaglöd! De två frilägena vi skapar sista 5 är otroligt bra, men vi hade inte flytet, eller kylan?
Första läget valde vi att passa istället för att avsluta, och vi det andra gjorde Tilda en övermäktig löpning mot målvakten där dom golvade varandra och bollen låg fri, men i den 50/50 situationen som uppstod vann en hemmaspelare, som inte hade klippt tånaglarna den dagen, och bollens studsade ut till en resultatlös hörna.
Jag vet att många säger att det var rättvist, men jag håller inte med, vi spelade en bättre fotboll och vi skapade absolut dom bästa chanserna, så tre poäng, ja det borde vi haft med oss hem.
Och snart har vi dessutom en målvakt hos oss, om så bara för några månader.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Damerna vill ha revansch!

I kväll gästas damerna av RÅs LB och det är ett revanschsuget LIF gäng som kommer äntraLagavallens gröna matta efter den snöpliga förlusten mot Westbo

Läs mer »

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »