Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Tack för lektionen Åhus IF

september 27, 2022
1_NIC4166

Det är det minsta vi kan säga till Åhus IF efter förlusten i lördags med 10-0.
Det var i ärlighetens namn smickrande siffror för oss, det  kunde och borde ha varit några mål till för Åhus sett till hur det såg ut på plan och i statistiken.
Jag är dock oerhört stolt över tjejernas insatts under första halvlek då vi orkade med tempot. För det var högt och det gick undan. Åhus spelade en fantastisk snabb och rörlig fotboll under hela matchen, inte en sekund slog dom av på tempot, våra tjejer, tyvärr åkte vi med endast 12 spelare på grund av sjukdomar och skador, orkade helt enkelt inte med. I lördags hade dessutom Åhus ett mer eller mindre alla sina spelare tillgängliga till skillnad mot vårens möte mellan oss då dom saknade en handfull av sina startspelare, den gången förlorade vi med 4-1 efter 1-1 i halvtid.

Första chansen i första halvlek kom efter en minut och den var vår! Efter avspark och ett par väggpass fick Malena ett mycket bra skottläge ca 20m från mål, träffen hon fick gick heller inte av för hackor, men tyvärr gick skottet rakt i famnen på målvakten som hade lite problem med att stoppa bollen. Det var det roliga för oss under den första halvleken, därefter fick träna på försvar för hela slanten.
1-0 kom i minut 19 på ett snyggt placerat skott i målvaktens långa hörn av Amanda Rosengren
2-0 kom i minut 22 på ett ännu snyggare placeringsskott på en av planens bästa spelare, Josefine Mårtensson
3-0 kom i minut 37, återigen var det Amanda som höll sig framme, denna gång på på en retur

Andra halvlek blev inte gammal innan Wilma fick vittja sin kasse igen, där och då tog orken helt slut för oss, för en minut senare kom nästa mål för Åhus.
Och så fortsatte det matchen ut, vi hade en bra period runt mint 75 till 80 där vi bland annat hade några hörnor och en trippelchans, men några mål blev det inte.
Jag tycker att Åhus med all rätt leder serien, det är det bäst spelande laget vi mött i serien, en klass för sig helt enkelt.
Bara för att ni skall få lite perspektiv och förstå varför man lätt kan förlora med 10-0, Åhus hade tre tjejer födda 2004 med i sitt lag, resten av spelarna är 90-talister eller äldre, vi hade en tjej över 20, resten är 00-talister allihop, ni förstår erfarenheten, rutinen etc. eller?
Åhus Sofie Persson, över 150 elitmatcher och 36 landskamper 1 F17, F19 och F23, vinnare av skytteligan i Söderettan (numer Elitettan), och dessutom ledare av årets skytteliga, har gjort fler mål själv, 27st, än vad vi har gjort i hela laget.

Tack för lektionen Åhus IF, nu lägger vi denna match till historien och blickar framåt.
Dagens blomma ger jag vår målvakt Wilma Iversen, trots 10 insläppta var hon mycket bra och gjorde massor av bra räddningar, det kommer ni att se under statistiken längre ner.

Statistik:
Åhus IF – Ljungby IF 10-0 (3-0)
1-0 minut 9 Amanda Rosengren
2-0 minut 22 Josefine Mårtensson
3-0 minut 37 Amanda Rosengren
4-0 minut 55 Amanda Rosengren
5-0 minut 56 Maja Elmvik
6-0 minut 63 Sofie Persson
7-0 minut 70 Sofie Persson
8-0 minut 78 Josefine Mårtensson, hörna direkt i mål
9-0 minut 80 Sofie Persson
10-0 minut 87 Malin Winberg
Avslut totalt: 31-6 (13-1)
Avslut på mål: 21-4 (11-1)
Frisparkar: 5-5 (3-3)
Hörnor: 8-0 (5-0)
Träffar i virket: 4-0
Varningar: 0-1 Olivia Lindström LIF gult kort i minut 75 (avstängd nästa match)
Publik: 76

På lördag spelar vi vår sista hemmamatch för i år, vi gästas då av ett annat topplag i serien, Västra Karup, jag hoppas att ni vill komma och heja på våra fantastiska tjejer och stötta dom som den tolfte spelaren.

Vill ni se fler bilder från matchen KLICKA HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »