Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Tredje raka för Damerna!

maj 10, 2024
1_NIC8055

Det blev en härlig seger mot gästande Ronneby BK för damerna, men kanske en aning överraskande med stora siffror, 6-2 är mycket bra gjort av våra tjejer men matchen var jämnare än så.
Vi tog vara på våra chanser medans gästerna sköt över och utanför.

Dock skall det sägas att med lite med skärpa kunde matchen varit över dom första 25 minuterna, vi hade lätt kunnat ha tre fyra bollar i när, men vi missade jättechanserna. Vi hade bland annat ett skott i stolpen, ett skott i ribban och fyra frilägen.

Istället gjorde vi 1-0 i minut 11, en underbar passning från Tuva P hittade en Hanna i full fart, hennes avslut med vänsterfoten över målvakten var klockren. Sen missade vi på löpande band till minut 30, då var det Almasas känsliga vänsterfot som hittade Hanna, även denna gång var hon kylig och satte bollen i nät.
i minut 43 gjorde gästerna 2-1, och det var på intet sätt orättvist, vi hade gått ner oss lite efter vårt andra mål och lät gästerna ta kommandot i matchen, målskytt för gästerna var Frida Runsten som satte bollen högt i mål.
Repliken från vår sida var dock blixtsnabb, för två minuter senare och i sista minuten hittade Almasa en fristående Nora, hennes märkliga skott, bollen rullade från knäet till vristen, blev en perfekt lobb över målvakten, lite tur men mål är mål.

Andra halvlek blev en kopia av den första, jämt och hårt spel mitt på plan men vi var effektiva framåt.
i minut 57 skruvade Almasa in 4-1 direkt på hörna, hon har ju gjort det några gånger innan så hon vet hur man gör.
Tre minuter senare stöter Moa in 5-1 och ytterligare en minut senare stöter Tuva H in 6-1.
Det var fyra galna minuter kan man säga där allt gick vår väg, vi gjorde ett mål till via huvudet på Elonida, men domarna hittade en obstruktion på målvakten och dömde bort målet.
Matchen sista mål kom i matchen sista sekund, vi slappnade av lite för tidig och gästernas Julia Ekström fick friläge, hennes första skott räddade Basan, men tyvärr gick returen rakt på Julia som kunde slå in bollen i öppet mål.
Mina blommor idag går även denna gång till hela laget, detta är en lagvinst till 100%, vi jobbar återigen stenhårt för varandra och då kommer också belöningen.

O så lite fakta
Ljungby IF – Ronneby BK 6-2 (3-1)
1-0 i minut 11 Hanna Otterholm, assist Tuva Persson
2-0 i minut 30 Hanna Otterholm, assist Almasa Pandzic
2-1 i minut 43 Frida Runsten
3-1 i minut 45 Nora Lindqvist, assist Almasa Pandzic
4-1 i minut 57 Almasa Pandzic, hörna direkt i mål
5-1 i minut 60 Moa Alahannu, assist Tuva Persson
6-1 i minut 61 Tuva Haglund
6-2 i minut 90 Julia Ekström

Avslut totalt: 16-13 (9-6)
Av dom på mål: 9-6 (5-3)
Frisparkar: 5-10 (2-3)
Hörnor: 9-6 (3-2)
Varningar: 3-1 Tuva Haglund, Elonida Dautaj och Lovisa Kronvall LIF

Nu går vi vidare, nästa match är mot Westbo United DFF från Gislaved, men matchen spelas i Anderstorp. Så har du inget för dig söndagen den 19/5 så är du välkommen att komma och heja på våra fantastiska tjejer, matchen startar 17:00

Vill du se lite fler bilder från matchen klicka HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar