Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Tuff start för damerna

april 26, 2022
1_NIC1708

Hanna O tvåmålsskytt mot Vinslöv

Tilda I målskytt mot Hessleholm

Det har varit en tuff start i division 2 för våra stolta damer.
Bristen på en "riktig" målvakt har och är påtaglig, ingen skugga skall dock falla över tjejerna som normalt spelar ute men ställt upp i mål.

Premiären avgjordes borta i Vinslöv
Vinslövs IF - Ljungby IF 3-2
Matchen spelades på gräs, riktigt gräs, vi som knappt hade sett gräs på vykort senaste 6 månaderna. Vi kom ut fulla med energi, fulla av nervositet och även lite rädsla om vad som komma skall.
Gudarna skall veta att vi sprang, men i vår iver sprang vi ofta lite fel och det resulterade att vi blev straffade med två enkla mål bakåt.
Efter ett bra snack i paus kom tjejerna ut som ett nytt lag, lugna, harmoniska och med siktet på att komma in i matchen på allvar.
Det tog heller inte många minuter innan Hanna O nickade in reduceringen, nu var vi med igen. Tyvärr släppte vi kollen på Vinslövsanfallaren vid ett tillfälle några minuter senare, det behövdes inte mer än så, en långboll på henne och hon var fri från mittplan. Att Hanna O gav oss kontakt igen med sitt andra mål (kanske årets mål?) hjälpte inte, hemmalaget backade tillbaka med sitt lag och stängde matchen. Visst skapade vi ett par halvchanser, men det gjorde Vinslöv också, men ingen riktigt farlig sådan. Ett surt nederlag där jag tycker vi hade varsin halvlek och borde ha en poäng med oss hem.

Match 2 hemma mot FC Hessleholm
Ljungby IF - FC Hessleholm 1-7
Märklig match, vi hamnar återigen i underläge med 0-1 i minut 19, men Tilda I kvitterar i minut 26, Hessleholm är dock bättre än oss idag och lagom till paus har dom satt två bollar till. Våra tjejer gav dock inte upp, med lite mer skräpa i avsluten kunde vi ha snyggat till siffrorna, för Hessleholm spelade en mycket bra fotbolls där man rörde sig hela tiden och använde sig av få touch. Våra tjejer blev lite överraskade av det snabba spelet och hittade egentligen inte bra lösning för att stoppa det. Att sedan siffrorna rann iväg på slutet är tråkigt, att det var en rättvis seger för våra gäster är inget att säga om, men så stor skillnad var det inte som 1-7.

Match 3 borta mot Glumslövs FF
Glumslövs FF - Ljungby IF 6-2
Halva laget från föra matchen borta. några sjuka, några bortresta och någon har inte tid.
Riktigt så stor trupp att välja på har vi inte.
Så startar matchen, 1-0 i minut två, 2-0 i minut fyra, 2-1 i minut fem, 3-1 i minut tolv, 4-1 i minut tjugo, 5-1 i minut trettioett, 5-2 i minut trettiofem.

Ja ni fattar säkert, men denna förlust skall inte tjejerna ta på sig, det skall vi som ledare göra. Vi ändrade om i laget,  vi var ju tvungna då det fattades så mycket folk, och glömde material hemma som gjorde att tjejerna blev nervösa, stirriga, osäkra och några av dom en aning förvirrade också, och tro mig, det strulade enda fram till matchstart.

När vi efter halva första halvlek rättade till en del saker, ja då blev det en helt annan match, men uppförsbacken var som Mont Blanc, nästan. Återigen visade tjejerna en enorm vilja att komma tillbaka, dom slutar aldrig att överraska mig, Malena med sina två grymma mål, Hanna och Tilda som jobbade kopiöst matchen igenom, Alice och Frida, Stina och Kajsa, jag skulle kunna nämna alla, för alla gav verkligen allt i denna match.
Resultatet som att vi var helt utspelade i matchen, jag påstår att vi var det bättre laget 60% av matchen, av dom 5 första målen för hemmalaget var det ett som var riktigt, nämligen straffen till 5-1, resten var riktiga skitmål. Jag vill på intet sätt nedvärdera Glumslövs seger på något sätt, och dom kan ju inte rå för att vi strulade med laget.
Nu undrar du säkert var det sjätte målet tog vägen? De målet kom i minut 82, jag av mig hatten för målet, hörna från vänster, stenhårt slagen förbi alla och in i bortre krysset, fenomenalt snyggt mål!

Nu tar vi nya tag, på lördag bär det av till Röke, ligger mellan Örkelljunga och Hässleholm, Röke är en av toppkandidaterna till seriesegern i år.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis
"Jag vill poängtera att åsikterna som framförs i referatet är mina egna och inte alltid speglar föreningens åsikter. Fel och brister är - även de - helt och fullt mina egna."

 

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »