Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Vinst för Damerna i sista träningsmatchen innan seriestart!

april 4, 2023
1_NIC5022

Så är det!
För i helgen som gick låg vårat Damlag på träningsläger i dagarna tre i Ängelholm, och på lördagen gick bussen ut till Vejbystrand för match mot Vejby IF.
Efter en trevande inledning, det var ju ett tag sen vi spelade match sist, kom tjejerna verkligen igång.
Solen sken i sin fulla prakt och vårluften fyllde allas våra lungor, men nu blev det för poetiskt, vi återgår till matchen.

Efter ca 12-15 minuter kom vi igång på allvar, chanser löste av varandra en efter en, men målen uteblev. Vi visade upp ett batteri på hur man kan missa solklara chanser, men det  kvittar, det kommer bara vi skapar lägen. Det var desto viktigare att vi tog löpningar och öppnade ytor för varandra, och det gjorde vi med bravur.
Det skulle dock dröja fram till minut 44 innan vi nätade, och det var efter ett bombardemang där vi inte fick in bollen, till slut hamnade bollen hos Oliva som stod ett par meter utanför Vejbys straffområde, hon lyfte iskallt bollen över alla och in i målvaktens högra kryss.

Andra halvlek lite som den första, vi hade gjort 5 byten i halvtid och det tar några minuter innan alla fötter är på plats. Under den tiden var passningsspelet kanske inte det bästa, det utnyttjade hemmalaget direkt, en halvbra passning och lite kalabalik och det stod 1-1, målskytt Johanna Bååth.
Efter några väl valda ord från tränarbänken vaknade tjejerna upp, från minut 60 och framåt var det vi som styrde och ställde på plan.

I minut 66 kom 1-2, det var taget ur instruktionsboken, vi spelar oss igenom Vejbys mittfält och försvar där Tilda ställer Wilma helt fri med öppet mål i sikte, så otroligt snyggt, och Wilma missade såklart inte.
I minut 87 fick Maya läge att avsluta från 25 meter, hon får en dunderträff och bollen far som en projektil mot målvaktens vänstra kryss, jag står tre mer från den stolpen och plåtar, jag tror inte mina ögon när målvakten gör en fantomräddning och tippar bollen till hörna, det var dagens prestation av Vejbys mycket duktiga målvakt Stephanie Vanderos.

Men på övertid kom även det välförtjänta tre målet, återigen efter ett antal avslut som alltid träffade någon, men Lovisa ute till vänster var kall, hon var redo, bollen skulle förr eller senare hamna på hennes fot, det gjorde den och hon drog till, o så stod det 1-3 på tavlan (som inte var igång) och domaren blåste av matchen.

Vad tar vi då med oss från matchen? Jo att vi spelar ett bra försvarsspel, att vi är rörliga och att vi skapar massor av lägen, målen kommer, jag är inte orolig.

Det har tyvärr blivit lite för lite träningsmatcher för tjejerna, och nu kommer påsken o då är det ingen match utan nästa match är den 16/4 då serien startar. Jag hoppas vi kan konservera formen fram till dess, det är ju två veckor dit.
Så har du inget annat för dig, välkommen till Lagavallen söndagen den 16/4 klockan 17,00 när vi tar emot Ronneby BK.

PS. På tisdag kommer jag att presentera våra nyförvärv och vår nya tränarstab, håll utkik efter nästa nyhet från Dam

Vid pennan och bakom kameran
Nico Eremidis

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »