Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Vinst för Damerna mot Röke IF

augusti 22, 2022
1_NIC3489

Det blev en spännande och jämn tillställning på Lagavallens B-plan i lördags då duktiga Röke IF var på besök. Det skulle dock visa sig att våra fantastiska tjejer hade kylan och orken att dra det längsta strået denna gång och segersiffrorna skrevs till 1-0 efter 0-0 i halvtid.

Vårens möte borta på Röke slutade 1-1 där vi tog ledningen i första halvlek men kanske inte riktigt orkade hela matchen ut.
Denna gång, trots värmen och trots att fötterna kokar på det stekheta konstgräset, orkade våra tjejer hålla fokus.
Första halvlek var annars väldigt jämn med få målchanser för lagen, det var mest ställningskrig på mitten med få passningar inom lagen och massor av bolltapp.

Andra halvlek blev desto roligare, i halvtid pratade Coach Edvard om vikten av att vara noggrann med passningarna och hålla bollen inom laget och att vi skulle försöka hålla bredden mycket bättre än i första.
Sagt och gjort, det tog bara två minuter in på andra halvlek innan Malena satte 1-0 på just ett inspel från högerkanten.

De efterföljande 20 minuterna skapade vi tre ypperliga lägen till att punktera matchen men vi klarade inte av att överlista Rökes toppmålvakt Jennie Svärd Husu med över 50 elitmatcher i ryggen.
Särskilt ett läge är att minnas, vi bryter boll nära mittlinjen, bollen hamnar hos Malena som tittar upp och ser att målvakten står helt felplacerad, hon drar till ett stenhårt skott strax nedanför mittlinjen och bollen är på väg in i mål, men målvakten hinner på ett mirakulöst sätt fram innan mållinjen och petar ut bollen till hörna. Där hade iaf. jag skrivit in 2-0 i mitt block, men så blev det tyvärr inte.

Under en tiominutersperiod i mitten på halvleken tog Röke över, vi blev långa som ett dragspel och dom fick press på oss, det osade mål vid flera tillfällen, men vi har en ny målvakt vid namn Wilma Iversen i mål. Trots sin ringa ålder och trots att hon normalt spelar som anfallare i sitt lag gjorde denna junior(?) några helt fantastiska räddningar, det var hon som höll oss kvar i matchen när vi gick på knäna av trötthet och värme.

Men vi kom tillbaka och sista tio minuterna var det återigen vi som förde spelet.
I mina, något partiska, ögon vann vi rättvist sett till hela matchen.
Idag vill jag ge mina blommor till vår målvakt Wilma Iversen, en sjukt bra och stabil insats matchen igenom, bra jobbat Wilma.

Nästa match spelas i Helsingborg på söndag då vi möter topplaget och delade serieledaren Eskilsminne DFF, det skall bli spännande. Har du inget för dig och vill ut på en utflykt så spelas matchen på Västergårds IP och matchstart är satt till 14,00.
Vill du se fler bilder från matchen så KLICKAR DU HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »