Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Damerna ångar på, seger mot Kristianopel med 4-0!

juni 5, 2023
1_NIC6068

Alltså, det är så otroligt roligt när saker man har tränat på, när matchplanen och saker man gått igenom innan match sitter som dom skall.

Vi visste att gästerna Kristianopel är betydligt äldre, mer erfarna och säkert några pannor tyngre än oss, så för oss gällde det att vara snabba i vår tanke, snabba i vårt spel och aldrig bli infångade i svåra närkamper, för dom hade vi förlorat med all säkerhet i dom flesta fall.
O så spelar vi som vi har sagt, vi rör oss, är spelbara och vi agerar i dom flesta fall och inte reagerar.
Vi skapade också ett par otroligt bra lägen, men vi lyckades inte få dit bollarna under första halvlek.
Gästerna hade två jättelägen med vår panter i målet Vera lyckade avvärja båda gångerna.

Halvleken böljade fram och tillbaka, inget av lagen lyckades ta kontrollen på riktigt.
Det skulle visa sig att orken skulle avgöra denna match. Med 10 minuter kvar av halvleken lyckades vi hålla oss lite längre runt gästernas straffområde, vi började sakta men säkert att håva in gästerna i fållan, dom var trötta, dom skickade boll efter boll ut till inkast, dom fick slita ont.
Halvleken förblev dock mållös.

Så fort andra halvlek startat fortsatte vi med vår inhalning, vi var pigga, gästerna led fortfarande av trötthet, värmen gjorde sitt också.
Det förlösande första målet kom i minut 51, Rouya, Rouya Rouya, du kan ju skjuta, varför gör du det inte oftare?
Rouya drog till med sträckt vrist från 24,7 meter och bollen for in i mål som en gevärskula, vilket mål! Vilken träff!
Nio minuter senar drog Hanna ner rullgardinen för våra gäster, vid en tilltrasslad situation satsade hon 150% och bokstavligen bombade in bollen från två meter, jag tror ärligt att om någon stått framför bollen hade denne och åkt in i målet. Det var en explosiv reaktion av guds nåder.

Och tänk tanken att om vi vågat satsa så fler gånger i ett straffområde och där bollen ligger och wobblar, ja tänk tanken, jösses så många mer mål vi hade gjort.
Att rullgardinen gått ner för gästerna rådde det ingen tvekan om, dom orkade knappt upp till mittplan i deras försök till anfall.
Trean skulle också komma, i minut 74 dribblar Hanna av ett par mittfältare, tittar upp och ser Tuva H komma perfekt i luckan, Hanna sätter en grymt bra passning, Tuva går på bollen, mittbacken, en snabb sådan, hinner ifatt Tuva, axel mot axel under några meter. Den kloka Tuva lägger bollen till rätta, tittar upp och stöter bollen förbi en stillastående målvakt.
Det fjärde målet kom i minut 77, en Hanna i farten, målsugen utöver det vanlig, tar sig förbi en back, tittar upp, ser inte två fria blåa (eller?) skjuter på målvakten, får tillbaka returen på foten, fortfarande två blåa helt fria i mitten, ser dom fortfarande inte (eller), målvakten förvänta sig ett hårt skott, men det blir en dutt … som sakta sakta rullar in bakom en upphoppande målvakt.

Gästerna Kristianopel fick sin chans att reducera några minuter senare, på en väl slagen hörna låg bollen fri och målet vidöppet utan att dom lyckades peta in bollen.
Trots ett antal riktigt fina lägen lyckade vare sig vi eller Kristianopel göra några fler mål.
Idag går min blomma till Hanna Otterholm, hon fick bära kaptensbindeln som vice kapten och hon gjorde det med bravur. Hon var ett föredöme för tjejerna, berömde dom när det behövdes och sträckte upp dom när det behövdes, utöver det såg hon till att vara spelbar hela tiden.
Bra jobbat Hanna!

En annan sak som imponerade mig var att vi höll spelet uppe under 90 minuter, kan det bero på att vi sprang rätt denna match? Kanske, jag hoppas det.

O så lite statistik för den som är intresserad
Ljungby IF – Kristianopel GoIF 4-0 (0-0)
1-0 i minut 51 Rouya Saburi, skott från 24 meter och sju centimeter
2-0 i minut 60 Hanna Otterholm som med livet som insatts forcerade in bollen i en klunga av spelare
3-0 i minut 74 Tuva Haglund som på ett klockrent pass från Hanna O sätter bollen snyggt placerad förbi en chanslös målvakt
4-0 i minut 77 av Hanna igen, fick två lägen och satte andra
Avslut totalt: 19-7 (6-2)
Av dom på mål: 10-5 (4-2)
Frisparkar: 5-6 (2-3)
Hörnor: 2-3 (1-1)
Bollar i virket: 2-1
Gula kort: 2-1, Rouya och Kajsa Persson, Rouya avstängd nästa match mot Assarum
Publik: Men var är ni? Var det 20 personer där igår så överdriver jag. Otroligt tråkigt att fler inte kommer ner och hejar på våra tjejer.

Nästa match är borta mot Asarum (live från bussen kanske?) kommande söndag
Matchstart 13:00 på Asarums IP A-plan, en utflykt ner dit kanske?

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

VECKANS MATCHER!

Här kommer ett schema över veckans matcher. OBS! Herrarnas hemmapremiär mot Västboås på fredag 19 april kommer spelas på konstgräset. Välkommen att komma och stötta

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »