Sportgruppen

Sportgruppen Maj 2021  
Våra spelare och ledare har visat ett stort tålamod under rådande pandemi och lyckats hålla uppe humöret och tränat på trots ovisshet i matcher etc. 
Våra unga spelare har gjort stora framsteg genom sin hårda träning coachade av ambitiösa ledare och våra äldre spelare är förebilder för våra yngre spelare. 

Sportgruppen ser att Ljungby IFs framtid måste bygga på vår fina ungdomsverksamhet kombinerat med spetskompetens från omgivningen. 

Vi vill att spelare som vill utvecklas som fotbollsspelare ser Ljungby IF som det självklara valet. Ett bra samarbete med föreningar i närområdet både inom fotboll och andra idrotter är en grund för att bygga en stabil utveckling för fotbollen generellt i distriktet

Vår fantastiska anläggning är vi stolta över och vi vill ge de bästa förutsättningarna för spelare att känna sig välkomna till Ljungby IF 

Dam 

Damlag är tyvärr ofta väldigt unga och det är viktigt att vi tidigt förbereder unga spelare för en roll i seniorfotbollen. Strukturerade och välutbildade tränare är viktigt, men lagsammanhållning och trygghet för våra unga spelare betyder mycket. 

Spelare tillsammans  med ledarstaben med huvudtränare Edward Sunjic, i spetsen har skapat en fantastisk stämning skapat något för framtiden. En snöplig sorti från Division 2 2020, har stora möjligheter att förhoppningsvis bara bli ett år i Division 3. Tyvärr blir det återigen en enkelserie vilket gör det lite mer chansartat även 2021. Det är i DIvision 2 som vi hör hemma 

Herr
Sportgruppen började säsongen 2018 och satte som mål att vara i Div 2 inom 5 år (2022).
Sportsligt har det sett bra ut under senaste tre åren, men pandemi med enkelserier och ovisshet har gjort det svårt att genomföra den plan vi hade, och inför 2021 förstod vi att föreningen behövde göra vissa åtgärder för att trygga framtiden. 
Vi rekryterar en ny tränare Ilija Dobric, som har erfarenhet från hög nivå, och med en profil att kunna utveckla talanger till färdiga fotbollsspelare. Vi vill stabilisera oss i trean, vi vill successivt bli bättre men det får ta tid . Vi vill skapa samsyn mellan spelare/ledare och övrig organisation i väsentliga frågor gällande varumärke, representantskap, ambitioner mm.
Vi vet att unga spelare inte nått full utveckling senaste åren och det ska vi förändra, där ligger ett stort ansvar under de kommande åren. 

Det finns många talanger i föreningen och som kommer att vara stommen i Ljungby IF under många år framåt. Det är viktigt att vi ger våra ungdomar som har rätt ambitioner och inställning, rätt förutsättningar för utveckling både på och utanför fotbollsplanen. Vi kan behöva komplettera med lite mer spetsspelare och rutin, men vi är övertygade att vi är på rätt väg att i första hand ta hand om våra egna spelare på ett bra sätt. 

Summering 

Mycket spännande att se utvecklingen under våren 2021 , och det blir spännande att följa våra unga lag,  men också ta hand om de många talanger som kommer från våra breda ungdomsled.

Vill ni komma i kontakt med oss i sportgruppen, lägg ett mail till Sportgruppen@ljungbyif.se , eller kontakta oss på telefon:

Per-Ove Andersson 072-524 05 71 

Milan Culibrk 070-811 56 28

Gustav Krafth 076-820 04 50

//Sportgruppen

Nico Eremidis
Nico Eremidis