Andra raka för damerna!

juni 10, 2024
1_NIC8357

Så är det, damerna fortsätter att imponera med sitt offensiva spel.
Det blev en säker vinst borta mot svåra Asarum med 2-0, andra segern i rad då vi vann hemma mot Liatorp-Eneryda drygt en vecka tidigare med 3-0, tyvärr inget reportage från den matchen då jag inte vara där.

Men i Asarum på deras utomordentligt fina arena gjorde våra tjejer vad dom skulle, efter 15 minuter stod det 7-0 i avslut för oss, hemmalagets första avslut kom efter 19 minuter.
Det är vi i ett nötskal mot nästan alla lag, en ruggig offensiv dom första 20-25 minuterna med massor av avslut. Det är synd att vi inte kan döda en match på den tiden, nu släpper vi in motståndarna och jämnar ut spelet.

Igår blev det dessutom med en nykomponerad backlinje då vare sig Tintin eller Rouya kunde vara med, istället klev Kajsa in på Tintins position och gjorde det med bravur och Hanna flyttade ner på Rouyas plats och gjorde det på ett fenomenalt sätt, det var som att hon och Alice spelat innerbackar ihop hela livet tidigare, inte ett fel på hela matchen!

En annan som är och har varit länge i en grymt bra form på Tuva Persson, hon är outtröttlig den tjejen, hon springer sönder och samman vilken backlinje som helst, även att hon inte gjorde något mål igår, för det var en annan Tuva som gjorde årets mål, nämligen Tuva Haglund. Från ca 26 meter drog hon iväg en volley rak upp i målvaktens högra kryss, jag tror ärligt talat inte att någon annan gör ett snyggare mål på den planen i år, det var helt enkelt ett makalöst mål.
Vårt andra mål kom i slutet av matchen, Almasa skruvade brukligt in en hörna i mål, årets tredje hörnmål från hennes vänsterfot.

Jag skulle kunna berömma var och en av tjejerna då ingen föll ur ramen utan alla gjorde sitt bästa och alla höll sig till matchplanen Coach Thisa hade satt upp.
Men absolut bäst i laget och på plan denna afton var Almasa, aldrig har jag sett henne vinna så många dueller, aldrig har jag sett henne kriga som hon gjorde igår, så mina blommor denna dag går till Almasa ”Alle” Pandzic, grymt bra jobbat Alle!

0-1 i minut 15 Tuva Haglund på en sällan skådad volley
0-2 i minut 68 Almasa Pandzic direkt på hörna, men målet tillskrevs som självmål

Då lägger vi denna match till handlingarna och blickar framåt mot kommande söndag och toppmötet mot serietvåan Räppe som kommer på besök, jag hoppas vi kan behålla denna form vi befinner oss i just nu, då blir det inte lätt att ha med oss o göra.
Välkomna till Lagavallen kommande söndag den 16/6. Matchstart 17:00

Vill du se fler bilder från matchen klickar du HÄR
Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Oavgjort i Bredaryd!

Herrarna fick till slut med sig en poäng hem från Bredaryd. Mer att läsa om matchen på ljungbynu.se: https://ljungbynu.se/sport/lif-baade-tappade-och-raddade-poang/2489