Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Andra raka för damerna!

maj 6, 2024
1_NIC7942

Ännu en gång visade damerna att dom är otroligt bra när dom tar jobbet för varandra, denna gång i en imponerande match i Växjö mot Växjö BK.
Att jag blir imponerad är för att det strulade från start, vi hade glömt matchtröjorna i Ljungby! Nu var goda råd dyra, Kajsa fick sin Pappa och Titus att hämta tröjorna och köra dom till Växjö, BK och domarna gick med på att senarelägga matchen för att tröjorna skulle hinna fram, dom kom men matchen försenades med 10 minuter, trots allt strul så höll sig våra iskalla och lugna, det var nog vi ledare som var nervösa.

Som vanligt när vi spelar mot BK är det tuffa matcher, denna match var inget undantag, det var stenhårt från första sekund. Spelet böljade lite fram och tillbaka, men dom vassaste chanserna skapade vi. En oerhört pigg Tuva P satte griller i huvudet på Växjös backlinje, gång på gång sprang hon helt enkelt ifrån dom, tyvärr hade hon lite för tajt skottlinje så målvakten kunde avvärja skotten.
Målet kom istället minut 41, vid en tilltrasslad situation hamnar bollen hos Kajsa, hon ser att Hanna är hyfsat fri, Hanna tar ett steg till höger för att hamna rätt i position och…pang! Högerfoten talar sitt språk och det står 0-1 på tavlan.

Oerhört skönt att gå till villa med en ledning.
Andra halvlek startade med oss i förarsätet, vi jobbade hela tiden stenhårt med at försvara oss och vi var snabba som blixten med att ställa om. Det är ett mindre under att vi inte lyckades göra mål på Växjös mycket duktiga målvakt förens minut 83. Jag vågar påstå att utan henne i mål kunde och skulle vi slagit dom med 3-4 mål till.
Men i minut 83 fick hon äntligen ge sig, hon hade räddat Almasas tunga skott två gånger tidigare, men nu dundrade skottet förbi henne.

I minut 92 kom även trean, Tuva P sprang sig återigen fri, när hon var en meter från målvakten släppte hon snyggt bollen till en fristående Almasa helt osjälviskt, vilket mål! Snyggaste målet på väldigt länge!
I en sån match som igår är det svårt att ta ut en spelare, vinsten är belöningen av hårt jobb från alla, därför ger jag mina blommor till hela laget för deras insatts.

Så lite fakta
Växjö BK – Ljungby IF 0-3 (0-1)
0-1 i minut 41Hanna Otterholm, assist Kajsa Persson
0-2 i minut 87 Almasa Pandzic, assist Tuva Persson
0-3 i minut 92 Almasa Pandzic, assist Tuva Persson
Avslut totalt: 8-23 (2-11)
Av dom på mål: 5-13 (2-6)
Frisparkar: 5-8 (3-6)
Hörnor: 3-7 (3-2)
Varningar: 3-2 Almasa Pandzic och Elonida Dautaj LIF
Publik: ca 54 personer och ett par hundar

Nu lägger vi denna match bakom oss och börjar fokusera på kommande match mot Ronneby BK hemma på Lagavallen på torsdag.
Kristi himmelsfärdsdag, klart att du tar dig en stund för att komma o heja på våra fantastiska tjejer eller hur? Matchstart är 14:00 på Lagavallen.

Vill du se fler bilder från match klickar du HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar