Ljungby IF

Årets bästa insatts av Damerna!

oktober 5, 2022
1_NIC4489

Det var som dag och natt, eller som sommar och vinter i skillnad mellan matchen igår och matchen i lördags för tjejerna.
Jag har inte sett dom spela så disciplinerat, så modigt och med så mycket hjärta tidigare i år.
Efter 30 spelade minuter var jag tvungen att fråga vår ledarstab om det verkligen var våra tjejer som var därute på plan.

Första chansen var dock hemmalagets, efter ca 7-8 minuter spelade dom sig fram till ett jätteläge framför vårt mål, men likt en panter kastade sig Wilma och räddade skottet, returen drog dom högt över.
Därefter var det LIF som förde spelet, och som tjejerna spelade fotboll! Jösses säger jag bara, varför har dom inte spelat så tidigare i år?
Det var två mycket bra försvar och två väldigt duktiga målvakter som såg till att inte blev några mål. Vi spelade oss fram till fyra kanonlägen, men hemmalagets målvakt var omutlig denna kväll, det var verkligen hög klass på hennes räddningar.
Men så i minut 42 kom första olyckan och första målet, tyvärr i vårt mål.
En olycklig studs och bollen hittade fram till hemmalagets forward Linda Arvidsson, hon klipper till direkt, PANTERN, just det Wilma Iversen, gör en fenomenal räddning på närskottet, tyvärr hamnar returen rakt på Linda som enkelt kan lyfta bollen i mål.

Andra halvlek var en kopia av första, vi fortsatte spela mycket bra, det gjorde även Hessleholm, det är ett mycket duktigt spelande lag. Chanser skapade också för båda lagen men försvaren och målvakterna stoppade det mesta.
I minut 77 var olyckan framme igen, för oss, ett anfall på högersidan för hemmalagets skyttedrottning  Tova Nilsson, vi har full kontroll på henne, hon är egentligen ofarlig där ute men hon klipper till, inlägg eller skott har jag ingen aning om, men bollen träffar Fridas ben, ändrar riktning och går retsamt sakta över Wilma och ännu saktare in i mål.

Jag har ju kallat oss för 45-minuterslag tidigare och sagt att vi bara har gjort en halvlek, och så har det varit, det får jag äta upp nu, vi pallade med det höga tempot igår under hela matchen, det var inga som helst problem, vi hade bara otur igår, för vi var värda minst en poäng, jag lider med tjejerna.
Kan vi fortsätta med samma inställning på söndag i sista seriematchen borta mot Osby är jag säker på att vi fyller bussen hem med tre poäng.

Idag ger jag samtliga tjejer i laget varsin ros, ingen föll ur ramen, alla var jätte jättebra, men jag ger en hel bukett med rosor till Frida Herdonsson som var absolut felfri och i en klass för sig, hon tillsammans med Hessleholm innerback Linnéa Mauritzson, hon får också en blomma av mig, var planens giganter igår.