Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Damerna på segertåget igen!

maj 24, 2024
1_NIC8223

Damerna studsade snabbt tillbaka efter den bittra förlusten mot Westbo United i söndags.
Gästerna Rås LB fick se sig besegrade med stora siffror igår kväll.
Vi startade som vi brukar, full fart framåt och ett tidigt mål av Tuva Persson, efter sju minuter kom Tuva fri mot Gästernas målvakt Evelina, hon gjorde processen kort och bredsidade bollen enkelt förbi henne.

Även om spelet på plan kanske såg jämnt ut, men framåt var det nästan bara vi, i minut 36 fick vi en hörna från höger, Almasa träffar huvudet på Elonida som nickar in bollen i mål. Bara minuten senare får gästernas Lisa Sjöblom en kanonträff på bollen från 20-22 meter, bollen går som en projektil in bakom en chanslös Tuva i mål, jag tror inte många målvakter hade tagit det skottet.

Vi gick till halvtidsvila med en ledning och en bra känsla, vi hade inte slappnat av efter 30-35 som vi gjort några matcher tidigare, det kändes bra.
Vi kom ut i andra halvlek och det tog bara till minut 51 innan Tuva Persson återigen visade kyla och sköt bollen förbi en chanslös målvakt.
Men gästerna gav sig inte, i minut 58 fick deras stora målgörare bollen, träffen hon fick på bollen var nog kvällens hårdaste och bollen satt i andra nätmaskan uppifrån och det var match igen.

Men som jag skrev tidigare, vi hade koll på denna match, i minut 68 gjorde gästernas målvakt en blunder, bollen gick under henne och ställde Almasa fri med öppet mål och 4-2 var ett faktum.
Bara två minuter senare dribblade sig vår mittback Rouya fri och sköt bollen förbi en utrusande målvakt.
Det kunde faktiskt blivit ett  par mål till, men tjejerna var lite för målsugna och vägrade passa bollen till någon annan.


Idag vill jag ge Lovisa Kronvall min blomma, det var väldigt roligt att se henne i gammal god form igen, och med lite flyt hade hon kunna bli målskytt på något av sina tre frilägen, men det kommer.
O så lite fakta
Ljungby IF – Rås LB 5-2 (2-1)
Avslut totalt: 23-7 (12-2)
Av dom på mål: 17-4 (8-1)
Frisparkar: 8-5 (5-1)
Hörnor: 7-4 (4-3)
Varningar: 1-1 Elonida Dautaj LIF, det var hennes tredje och betyder att hon är avstängd i match på söndag mot Emmaboda.

Då lägger vi denna match till handlingarna och blickar fram mot söndag, för då går bussen mot Emmaboda för match mot seriens i särklass bästa lag. Efter sju spelade omgångar i serien har dom noll förluster och noll oavgjorda och en målskillnad på 45 gjorda och fyra insläppta mål.
Det kommer att jättekul o möte dom, vi kommer som ”underdogs” och har all att vinna och inget att förlora.
Ha r du inget för dig så välkommen till Emmaboda IP och heja på våra fantastiska tjejer, matchstart 17:00.

Vill du se fler bilder från matchen klicka HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar