Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Damerna vinnare igen!

september 11, 2023
1_NIC7062

Det blev spännande på Enevallen igår eftermiddag, två jämna lag som gjorde upp om poängen.
Redan i minut fyra fick hemmalagets målvakt kröka rygg efter att Noras markskott gick in i bortre gaveln.
Säg den lyckan som varar, två minuter senare fick Vera hos oss göra samma sak, i en rörig situation fick Maria Hammarrot i hemmalaget en fot på bollen från tre meter och kvitteringen var ett faktum.

Men det skulle bli fler mål innan halvleken var slut.
Tre minuter senare tog vi återigen ledningen, Tuva P kommer loss utanför hemmalagets straffområde och låter släggan tala, med ett kanonskott från 16 meter borrade sig bollen in i målvaktens vänstra kryss.

Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka, långbollarna från båda lagen avlöste varandra, på en sådan boll kom Tuva H loss, tyvärr tog hennes skott i ribban och ut.
Men fler mål skulle komma, i minut 34 får hemmalaget en obefintlig frispark, den slår dom snabbt och vi står lite och sover, blixtsnabba Louise Gunnarsson får bollen och har mer eller mindre gata fram till mål, hon gör inget misstag och så var det kvitterat igen.

Vi gör avspark och vi hittar Hanna med en fantastisk boll, hon kommer fri med målvakten som gör en riktigt bra räddning, bollen går ut till en hemmaspelare som lyfter långt, vem får den bollen om inte blixtsnabba Louise. Hon sprintar enkelt ifrån vårt försvar och ger sitt lag ledningen med ett välplacerat skott.

Vi ligger på och försöker, inlägg på inlägg kommer ett efter ett, på ett sådant blir det panik i hemmalagets försvar, bollen hamnar hos Tuva H som tar ett steg för att få skottläge men blir överkörd och straffen är ett faktum. Fram till straffpunkten stegar Stina, hon sätter straffen högt och hårt i målvaktens vänstra hörn.

Andra halvlek blev lika händelserik men inte lika målrik, alla märkliga frisparkar drog också ner humöret på spelarna i båda lagen.

Det var två bra målvakter som såg till att det ännu fler mål, de målen dom släppte in kunde dom inte göra något år, båda målvakterna hade tre frilägesräddningar var.
Ett mål till skulle det komma, i minut 78 får vi en hörna, den bli misslyckad, men på något underligt sätt blir den bra iaf, för Tuva P får fram bollen till Hanna som från 21,4 meter och inte så bra vinkel får på en kanon, bollen dundrar förbi målvakten och in i krysset bakom henne.

Några minuter senare kom hemmalagets mycket duktiga Moa Ekstrand i ett bra läge, hennes och kvällens hårdaste skott tog dock klockrent i ribban och ut.

Det var en underhållande och spännande match, jag tycker att vi skapade dom farligaste chanserna i matchen och vann rättvist, men det är vad jag tycker, många tycker säkert annorlunda.
Min blomma idag går till Tuva Petersson, hon kämpade och slet kopiöst matchen igenom, även om allt ibland inte blir rätt så kan man alltid ta jobbet, bre jobbat TP!

O så lite fakta
Liatorp/Eneryda IF – Ljungby IF 3-4 (3-3)
0-1 efter3,31 Nora Lindqvist
1-1 efter 5,53 Maria Hammarrot
1-2 efter 7,03 Tuva Persson
2-2 efter 35,18 Louise Gunnarsson
3-2 efter 36,33 Louise Gunnarsson
3-3 i minut 48 Stina Petersson (straff)
3-4 efter 77,25 Hanna Otterholm, assist Tuva Persson
Avslut totalt: 14-13 (8-7)
Av dom på mål: 7-10 (5-6)
Frisparkar: 8-9 (6-2)
Hörnor: 6-5 (1-2)
Ramträffar: 1-1
Varningar: 3-2 Rouya Saburi och Nora Lindqvist Ljungby
Publik: 67
Mygg: En miljon

Nu lägger vi denna match till handlingarna och blickar fram emot kommande söndag då vi välkomnar Sandsbro AIK till Lagavallen, matchstart 17:00, du kommer eller hur?

Vill du se fler bilder från matchen klickar du HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

 

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter