Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Finalförlust för Damerna i Joma Cup Gnosjö

januari 23, 2023
Ljungby-IF-Joma-Cup-2023

Damerna spelade sig fram till final i Joma Cup i Gnosjö i söndags efter att ha vunnit sin grupp under förmiddagen.
Efter att ha spelat 1-1 mot Södra Ving/Timmele, vunnit mot Norrahammar/Egnahem med 1-0 samt spelat 0-0 mot Westbo United stod vi som gruppvinnare i grupp 2.
I semifinalen eliminerades Gnosjö IF med 1-0.


Samtliga Ljungbys mål gjordes av Tuva Haglund, ett av målen var på straff, en straff som Tuva fick slå om, bollen låg på straffpunkten, signal kom och Tuva satte bollen i mål…. Men det visade sig att det signalen inte kom från domarna på plan utan från en domare som nyss klivit in i hallen och som skulle döma matchen efter, han ansåg att bollen skulle ligga ca 5cm längre fram. Förvirring utbröt och alla undrade vad som hänt, mest förvånade var domarna på plan. Straffen fick gå om och Tuva visade sin kyla, hon satte bollen i samma hörn och jag ger mig tusan på att bollen satt den i samma maska som den första.

I finalen stod Hultsjö Atom på andra sidan mittlinjen, matchen blev precis så tuff och jämn som man kunde förvänta sig med två lag utan förlust fram till final, matchens enda mål inspelat i minut 6 avgjorde matchen till Hultsjö Atoms fördel, men det fattades inte chanser till fler mål, tvärtom, men två bra målvakter såg till att siffrorna inte blev större.
Efter finalmatchen hade juryn utsett Tuva Haglund till turneringens Skyttedrottning och Vera Wiesel till turneringens bästa målvakt, välförtjänt och absolut rättvist.

Damerna var även med i Markaryds ”Sparbankscupen 2023” för en vecka sen, efter gruppseger på lördagen, seger mot Lagans AIK och Sunnerbo Dam, gick damerna direkt till semifinal. I semifinalen på söndagen fick vi möta våra bästa grannar Lagans AIK, även där borde Ljungby spelat final, men ett väldigt olyckligt och feldömt domslut i semifinalens förlängning (Golden Goal) gav det feldömda domslutet bokstavligen segern till Lagans AIK och vi fick spela om tredjepris mot Röke.
Matchen mot Röke var otroligt jämn och även den gick till förlängning och i den drog Röke längsta strået denna gång. Wilma Iversen höll nollan i samtliga matcher under ordinarie tid, imponerande.

Nico Eremidis
Ljungby IF 2023

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »