Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust för Damerna borta mot Asarum

juni 12, 2023
1_NIC6092

Så är det, men var det en rättvis förlust? Absolut inte!
Men vi tar det från början.
Som alla vet var det studenten föra veckan, det är studenten denna vecka , det är studenten veckan därpå också och säkerligen några dagar efter det med.
Det konstiga med våra tjejer är att man firar studenten så otroligt jättelänge, det har jag inte varit med om innan. Tråkigt då vi just nu spelar en otroligt bra fotboll.

Vi åkte till fina Asarum för match med sex (6) spelare från förra matchen borta, det innebar att vi skulle hitta rätt i positionerna med ersättarna. Jag vill ge dessa tjejer en guldmedalj för deras otroliga insatts.
Det tog nog 15-20 minuter innan tjejerna hittade rätt i sina positioner, under den tiden var Asarum väldigt väldigt bra.
1-0 kom också tidigt, i minut 7 blev det en kommunikationsmiss i förvaret och matchen lirare, Asarums Mathilda skulle visa sin målfarlighet. Enkelt kunde hon peta bollen i öppet mål från en meter. Det sägs att hon sparkade bollen ur handen på Vera men det är inget jag såg och protesterna var få så jag gissar att domaren hade koll på det.
Men så bytte vi på en position, in kom yrvädret Meja Andersson, hon var ju med oss under våren 2022 också. Hon är snabb som en vessla och fullständigt orädd, hon hade nog inte varit på plan mer än 2-3 minuter fören hon var i närkamp med en försvarare, Meja vinner bollen, tar sig ner till kortlinjen och dräper in ett stenhårt inlägg, så hårt att två backar flyttar på sig för att inte bli träffade, men vid straffpunkten står en Hanna, hon är i praktform och orädd för allt, hon klipper till det stenhårda inlägget och bollen dundrar in i mål bakom en chanslös målvakt och en hel det förvånade hemmaspelare. Den såg dom inte komma, att en junior kommer in och vänder på matchen. För där och då var det vi som spelade fin fotboll.

Men vad hjälper det när vi innan halvelens slut bjuder på ett andra mål, även denna gång matchen lirare Mathilda Nilsson, vi bjuder på ett friläge och hon gör inget misstag, detta i minut 40.

Andrea halvlek börjar som första slutade, vi spelar fin fotboll och skapar chanser, riktigt bra chanser, men vi är väldig generösa tillbaka, Asarum hade två otroligt duktiga och väldigt svårfångade spelare, det var nummer 11 Andrea Lagerberg och redan nämnda Mathilda Nilsson. Andrea hade nog själv 5 frilägen under matchen, men den omutliga Vara nöp dom alla, otroligt grymt bra Vera!
Nåväl, dessa två damer höll vår backlinje upptagen matchen igenom.
Men vi var sjukt vassa framåt också, speciellt dom sista 15 minuterna, eller vad säg om detta?

Lovisa får en drömpassning och springer sig fri, domaren blåser offside, jag står i linje, det gör inte domaren som är helt fel, men han blåser

Emelie får en underbar passning och springer sig fri, domaren blåser offside, återigen är han på fel plats

Lovisa får en långboll, springer ifatt backen, tar bollen och går mot mål, domaren blåser offside?! Dom brast mina cylindrar, skall en domare få avgöra matchen? vet han vad offside är?

Tyra blir frispelad i straffområdet, fri med målvakten väljer hon att passa istället för att avsluta själv. Passningen bryts av hemmalaget

Två minuter senare blir Tyra igen frispelad ännu närmare mål, men osjälviska Tyra väljer att passa igen, och återigen bryter Asarum passningen
Under denna tid har Asarum två frilägen mot Vera, hon nyper båda.

Med 5 minuter kvar kommer halvlekens bästa chans för oss, Hanna vinner en duell med målvakten, hon skickar in bollen mellan målvakten och målet, det är öppet mål, vi kan bara inte missa detta, men Asarum har en snabb back, denne hinner precis in framför Tyra som bara skulle slå in bollen i öppet mål, nu ram chansen ut i sanden.

Istället vänder det, Asarum tar över spelet och på dom 4 sita minuterna skapar dom 3 hörnor, alla tre otroligt bra slagna och otroligt när att det blev mål på var och en av dom, men på den tredje så missade vi att hålla ögonen på Mathilda Nilsson, ensam och majestätiskt fick hon  från straffpunkten nicka bollen i mål.
Direkt efter blåste domarna av matchen.

En väldigt bra och jämn match, jag tycker att ett oavgjort resultat kanske speglat matchen bättre, men nu blev det Asarum som drog det längsta strået och jag gratulerar dom för det, vi hade våra chanser men vi gjorde inte mål.

Mina blommor går idag till mittbackarna Alice och Almasa samt till en Hanna, dessa tre höll ihop laget på ett fördömligt sätt, bra jobbat tjejer!
Jag vill också passa på att höja bollkallarna i matchen, från är om vi haft bättre i någon tidigare match, dom var snabba, noggranna och väldigt trevliga, grattis Asarum till fantastiska grabbar.

Mindre bra var det bägge domarna, inte för att dom avgjorde matchen på något sätt utan för deras uppträdande. Att komma ner till planen 13,05 när matchen skall starta 13,00 och lagen har stått uppställda och färdiga en lång stund är inget annat än ren nonchalans, att sen inte orka springa med och hålla koll på linjen, trots er unga ålder och att ni har varsin planhalva, samt höfta lite med vem som skall ha frispark eller inte, det är ännu mer nonchalans, och om en spelare frågar er varför ni blåste frispark är det er skyldighet att informera spelaren orsaken så spelaren inte gör om det igen, att lite divigt vifta bort spelaren är så otroligt dåligt, jag hoppas vi slipper ha er fler gånger framöver.

O så  lite statistik som vanligt
Asarum IS FK – Ljungby IF 3-2 (2-1)
1-0 i minut 7, Mathilda Nilsson
1-1 i minut 37 Hanna Otterholm, assist Meja Andersson
2-1 i minut 39 Mathilda Nilsson
2-2 i minut 48, Lovisa Kronvall, assist Tuva Haglund
Avslut totalt: 14 – 19 (8 -11)
Av dom på mål: 8 – 10 (4 – 5)
Frisparkar: 6 – 0 (2 – 0)
Hörnor: 5 - 1 (1 - 0)
Publik: 93

Nästa match för våra fantastiska damer är kommande söndag då vi välkomnar serieledarna Tingsryd United FC, jag hoppas att ni sluter upp bakom tjejerna och blir den där tolfte spelare vi så behöver.
Matchstart 17:00 på Lagavallen, missa inte det.

Vid pennan och bakom kameran:

Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

 

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »