Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust för damerna mot Emmaboda

september 4, 2023
1_NIC7026

Det blev förlust för damerna i matchen hemma mot Emmaboda i söndags, siffrorna skrevs till 1 - 2.
Gästerna tog tag i taktpinnen direkt när matchen drog igång, redan i minut tre hade dom ett skott i stolpen. Vi stod mest o tittade på när rullade upp oss gång på gång och vi skall vara glada att Vera i mål var fantastisk.
Men till slut fick även hon ge sig efter att ha räddat tre frilägen så var hon chanslös på det fjärde, i minut 30 kom gästernas mål via Matilda Axelsson efter att ha väggat sig snyggt igenom vårt försvar.

Det var också lite som en väckarklocka för våra tjejer, nu kom vi in i matchen, tog för oss lite mer och fick lite avslut mot gästernas mål.
Men halvleken gick helt klart till gästernas favör, särskilt deras första 30-35 minuter.
Andra halvlek var som natt och dag mot första, nu var det vi som drev matchen framåt, vi sprang, vi krigade och vi vågade. Vi skapade också en hel del chanser för att kvittera, men vi var inte kalla nog i våra avslut.

Som så många gånger förr, när man pressat en bra stund men inte gjort mål, och vi står högt upp med laget, får vi en kontring emot oss. Forwarden kommer ensam (igen) med Vera som ännu en gång gör en fantastisk räddning, men returen hamnar vid fötterna på forwarden som enkelt slår in 0 – 2, jag såg tyvärr inte vem målskytten var.
För några sekunder, eller kanske till och med någon minut, gick luften ur oss, men vi reste oss och återtog kommandot.
Så till slut kom också ett mål från oss, på en perfekt slagen hörna av Tuva P nådde Almasa högt och knoppade bollen otagbart i mål, detta i minut 82.

Knappt med tid men vi fortsatte jaga en kvittering, vi skapade också ett par hyfsade lägen men återigen stressar vi bort dom. Jag tycker att vi förtjänade en poäng efter vår andra halvlek, men det kvittar vad jag tycker, den som gör mest mål vinner.
Min blomma idag kan bara gå till en, nämligen till Vera, vår egen tiger, för det var hon som höll oss kvar i matchen med sina fantastiska räddningar när vi som mest behövde dom. Bra jobbat Vera.
Nu lägger vi denna match till handlingarna och blickar framåt istället.
Men först lite statistik
Ljungby IF – Emmaboda IS b 1 – 2 (0 – 1)
0 – 1 i minut 30 Matilda Axelsson
0 – 2 i minut 74? Okänd
1 – 2 i minut 82 Almasa Pandzic, assist Tuva Persson på hörna
Avslut totalt: 11 - 12 (5 – 7)
Av dom på mål: 10 – 8 (5 – 4)
Frisparkar: 4 – 11 (3 – 5)
Hörnor: 3 – 3 (0 – 1)
Ramträffar: 1 - 0
Varningar: 0 - 0
Publik: 81

Nästa match för tjejerna är kommande söndag då vi gästar Liatorp/Eneryda, matchstart 18:00 på Enevallen i Eneryda. Har du inget för dig så välkommen dit o stötta tjejerna.

Vill du se bilder från matchen klicka HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

 

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »