Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Förlust för damerna mot Rottne IF

maj 2, 2023
1_NIC5286

Det var en klar, tydlig och absolut rättvis seger för Rottne IF i söndagens hemmamatch med 0-3 efter 0-1 i halvtid.

Ännu en gång visade det sig att viljan att vinna alltid slår klass.
Viljan att vinna är viktig, men viljan att förbereda sig är ovärderlig, var vi verkligen rätt förbereda på bästa sätt?

Medan vi lämnade viljan kvar i omklädningsrummet kom Rottnes tjejer ut fulla av den varan och taggade till tänderna, efter två raka förluster skulle dom bara ha med sig minst en poäng hem, det blev klara tre poäng i bagaget.

Jag tänker inte skriva något och förklara bort förlusten på något sätt, vi var helt enkelt inte mentalt med i denna match och sånt händer ibland.
Vi skall glömma detta så fort som möjligt och hitta tillbaka till det vi hade innan denna match, glädjen och att jobba för varandra.

Du kanske undrar hur målen kom till?
Det är klart du ska få reda på det
0-1 kom i minut 29, ett missförstånd mellan en försvarare och målvakt och Rottnes Simone Jakobsson hinner emellan och petar bollen förbi målvakten och i mål, otroligt retligt enkel men ack så påpassligt av Simone och väldigt passivt av oss.
0-2 kom i minut 51, samma Simone som tidigare får gå och gå och gå till hon kommer i bästa skottläget och pang så sitter bollen i mål igen, återigen är vi passiva istället för att gå intill och åtminstone försöka vinna boll.
0-3 är dagens mål, frispark för Rottne några meter utanför till vänster av straffområdet, Simone igen, skjuta kan hon den kvinnan, får kalasträff, bollen går över vår målvakt och dundrar in i krysset bakom henne, otroligt snyggt mål!
Nu kunde inte ens dom 88 på läktaren annat än att applådera målet.

Såklart kan jag inte heller säga att någon var bättre eller sämre än någon annan, alla vara lika mycket….mellanmjölk i denna match så inget beröm till någon.
Vi kan så mycket bättre och förhoppningsvis kan vi visa upp det redan i nästa match.

För på söndag åker vi till metropolen Växjö för match mot Hovshaga AIF, matchstart 17:00 på Hagavallen i Växjö.

Vill du se fler bilder från matchen klickar du HÄR

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

 

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »