Ljungby IF

Förlust för Damerna mot Westbo United!

september 3, 2024
1_NIC8964

Det blev en tung söndag för våra tjejer efter att ha förlorat hemma med 1-0 mot Westbo United DFF.
Redan i minut två gjorde Westbo sitt mål som senare skulle visa sig vara det vinnande målet. Duktiga Isabell Midholt drog sig från vänsterkanten i mot mitten, tittade upp och såg att målvakten stod på lite långt ut, hennes lobbskott över målvakten var klockrent och damp in precis under ribban.
Resten av halvleken var enligt mig ett ställningskrig och mindre bra avslut.
Efter ett bra snack i paus kom tjejerna ut med ny energi till andra halvlek, vi var ju på intet sätt utspelade eller tillbakapressade, vi var ju med i matchen och behövde bara skärpa oss med sista passningen. Vi flyttade upp och försökte pressa hårt. Men deras försvar var väldigt starkt för dagen och väldigt svåra att ta sig förbi. Istället öppnade det upp lägen för kontringar mot oss, vid fyra sådana kom Westbo tjejer rena med Basan i mål, men Basan var otrolig och räddade alla fyra frilägen på ett briljant sätt. Vi skapade lägen också men avsluten var för långt ifrån eller rakt på en väldigt duktig målvakt i Elin Birgersson.
Tjejerna skall ha all beröm dom kan får för sin kämpainsats, men i ärlighetens namn så rädda Basan oss med sina fenomenala räddningar.
Så mina blommor går idag till Basan Abuowda för sitt otroliga målvaktspel och Tuva Haglund för sitt enorma slit matchen igenom, grymt bra jobbat tjejer!

O så lite fakta
Ljungby IF – Westbo United DFF 0-1 (0-1)
0-1 i minut två, Isabell Midholt
Avslut totalt: 10-12 (7-5)
Av dom på mål: 5-7 (4-2)
Frisparkar: 9-4 (2-0)
Hörnor: 1-6 (1-1)
Publik: ca 43

Nu blickar vi fram mot fredag, för då ska vi möta RÅs LB i Forsheda på deras konstgräsplan, avspark 19:15. Har du inget annat för dig så kör fredagsmyset i Forsheda genom att komma dit och stötta våra fantastiska tjejer.

Bilder från matchen finns att se HÄR

Vis pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Skön derbyseger!

Det var tufft och tight men tillslut blev det tre poäng i derbyt mot Lagan. Läs mer om matchen på www.ljungbynu.se genom att klicka/kopiera nedanstående