Ljungby IF

Klar seger för damerna!

juli 1, 2024
1_NIC8584

I fredagsmatchen hemma mot Vederslöv-Dänningelanda IF tog våra damer till slut en klar seger med 5-1. Men det satt hårt inne.
För första halvlek var allt annat än bra även att vi tog ledningen med 1-0, det var Tuva P som i minut 32 på egen hand såg till att vi tog ledningen, men spelet på plan i övrigt var inte helhjärtat.
Vårens match mot gästerna slutade oavgjort efter att vi tagit ledningen med två mål inom åtta minuter, därefter tappade vi matchen helt, jag var lite orolig att vi skulle hamna i samma fälla men ack vad jag hade fel.

I pausvilan höjde coach Thisa rösten så det hördes till centrum, det fick tjejerna att vakna och ta matchen på allvar. På åkte blåstället och man började spela för varandra. Gästerna blev rundningsmärken i princip.
Målen lät heller inte vänta på sig, 2-0 kom efter en underbar frispelning, Tuva H drar målvakten och spelar fram till en helt fri Tuva P, lättare mål har hon nog inte gjort tidigare, detta i minut 47.

3-0 samma sak och samma inblandade, Tuva P sist på bollen i minut 64.
Vid ett par tillfällen stack gästerna upp, vid ett sådant fick dom en straff för tröjdragning, jag stod 100 meter ifrån, så om det var rätt eller inte, det låter jag vara osagt. Från 11 meter gjorde gästernas Tilde Iversen vad hon skulle, men det var ytterst nära att Basan i mål fick fingrarna på den.

Men det var en väldigt bra andra halvlek, och det var en som inte var nöjd med att ha gjort tre mål redan, nämligen Tuva Persson. Hon gjorde i minut 78 ett grymt solomål genom att få bollen på egen planhalva, springa ifrån gästernas backlinje och sätta bollen i nät, Jag tar av mig hatten, vilket mål!
I minut 86 passade hon på att vicka in Almasas perfekta hörna.

En underbar avslutning på en intensiv vår, vi går till halvtidsvila nöjda.
Idag kan jag inte låta bli o dela ut mina blommor, och även om alla förtjänar dom med sin andra halvlek så är en som får dom. Gör man fem mål kan man inte annat än att bli bäst på plan, Tuva Persson, du är grym, men i fredags var du brutalt bra, du får mina blommor välförtjänt, grattis!
O så lite statistik
Ljungby IF – Vederslöv-Dänningelanda IF 5-1 (1-1)

Publik: Ca 40

I matchen spelade Stina Petersson sin sista match för i år, Stina drar vidare till USA för fotboll och studier, vi önskar Stina LYCKA TILL och hoppas att hon vill spela med oss när hon är hemma mellan studierna.

Vill du se fler bilder från matchen hittar du dom HÄR

Jag tackar för mig, jag och laget tar nu lite ledigt och återkommer i början av augusti. Vår första match är borta mot Karlshamn den 10:e augusti 13:00

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Oavgjort i Bredaryd!

Herrarna fick till slut med sig en poäng hem från Bredaryd. Mer att läsa om matchen på ljungbynu.se: https://ljungbynu.se/sport/lif-baade-tappade-och-raddade-poang/2489