Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Möt vår nya ordförande!

mars 22, 2023

Vi är mycket glada över att kunna hälsa Mikael Furunäs välkommen som ny ordförande i Ljungby IF.

Mikael är ett välkänt ansikte på Lagavallen då han i flera år har verkat som ungdomsledare och som
glädjande nog nu har tackat ”JA” till att ta sig an ordförandeskapet.

Här nedan följer en intervju med Mikael:

Välkommen som ordförande i Ljungby IF! Vad var det som fick dig att tacka ”JA” till detta uppdrag?

– En kul och spännande uppgift. Jag ser en stor utvecklingspotential av LIF som jag gärna är med och påverkar från styrelsenivå. Har varit aktiv i föreningen i 15 år och känner att vi har mycket kvar att utveckla. Det finns väldigt stor potential i LIF från vårt dam och herrlag ner till ungdomarna och detta ska bli roligt att vara med och utveckla.
Vidare har vi en ett bra team på kansliet som jag kommer jobba tätt tillsammans med i mitt arbete. Detta känns bra och tryggt som ny i denna roll.

 

Kan du berätta om hur det gick till när du fick frågan om att bli ordförande och vilka tankar som snurrade i ditt huvud just då?

– Jag blev kallad av Linus till ett möte i klubbstugan med honom och Nico. Trodde att vi skulle prata om ungdomskommittén vilket vi gjorde, men det visade sig att med på agendan fanns även frågan om ordförandeskap i LIF.
Rent spontant kände jag för att tacka ja direkt, men då man har flera aktiviteter på fritiden så kände jag att jag behövde kolla av med min fru innan jag meddelade mitt beslut.

 

Berätta gärna för oss som inte vet vem Mikael Furunäs är?

– Jag är 51 år, har fru, fem barn och en katt. Jobbar som försäljningschef på NPA Plast AB. Jag är en glad och positiv person som alltid har några järn i elden. Har spelat fotboll sedan jag var liten men i junioråldern tog min andra sport längdskidåkning över elitsatsandet och fotbollen lades åt sidan. Återupptog fotbollen 2007 fast då som ledare då min äldsta son började spela fotboll i LIF. Är inne på mitt tredje LIF lag, F2011 som jag är med och leder, jag känner starkt för ungdomsidrotten och dess utveckling, det är så roligt att vara med och leda ett lag och se alla spelares utveckling, samt att det ger tillbaka så mycket glädje och energi.

 

Hur går dina tankar inför kommande säsong och inför framtiden?

– Nu har vi ett ungt dam och herrlag som kommer utvecklas enormt om de får behålla trupperna intakta och det ska bli väldigt intressant att följa deras säsong. Ska bli roligt med en ny säsong på ungdomssidan med alla de många härliga ungdomar vi har i spel. Vidare så har vi väldigt bra ledarstab runt alla våra lag där som vi ska värna om alla dessa duktiga ledare som lägger mycket av sin tid på Lagavallen.

 

Finns det något du vill säga som avslutning till alla LIF;are?

– Tillsammans är vi starka och tillsammans kommer vi kunna göra ett superbra jobb med att ta föreningen till nya nivåer.

 

Tack Mikael och varmt välkommen som ordförande i Ljungby IF!

Mikael-Furunas
Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »