Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Seger mot Ängelholm för Damerna

september 20, 2022
1_NIC3982

Inför matchen mot Ängelholm i lördags fick damerna extra fint besök, det var Ljungby IF flickor födda 2015 som kom på besök, de fick marschera in med spelarna och ställa upp sig för publiken, i halvlek fick dom också visa hur duktiga dom är, dom spelade nämligen matcher sinsemellan.
Tack för ert besökt och varmt välkomna tillbaka en annan gång LIF F2015, det var fantastiskt kul att ha er med.

I lördags drabbade alltså våra Damer ihop med Ängelholms Damer, vi gick segrande ut den striden med 2-0, ett mål i varje halvlek.
Första halvlek började annars i gästernas favör, under dom inledande 8-10 minuterna är det Ängelholm för nästan hela slanten. Men sen tog det roliga slut för våra gäster och vi tog över taktpinnen så det heter duga.

I minut 18 kom vårt första mål, det var  fartraketen Malena som sprang sig loss på vänsterkanten och dundrade in bollen i mål, förvisso träffade bollen någon back på vägen in, det gjorde bara att bollen lyfte en aning och gick in i krysset. För in hade den bollen gått oavsett vad.

Det fortsatte i samma still resten av halvleken, oräkneliga chanser och oräkneliga frilägen, men alla utanför, eller över mål eller i famnen på gästernas mycket duktiga målvakt. Lite kyla i avsluten hade inte varit helt fel kanske, då hade vi punkterat matchen under fösta halvlek.
Men det viktigaste var ändå att vi kom till lägen, skapade frilägen på egen hand och sprang oss fria på kanterna, målen kommer för eller senare när anfallen avlöser varandra så som dom gjorde under första halvlek.

Vi kom ut i andra halvlek…..oigenkännliga, vårt spel var som bortblåst, våra löpningar frånvarande och vårt självförtroende kvarglömt i omklädningsrummet. Det som gick av bara farten i första fans inte där, panikspelet var tillbaka, ingen ville ha bollen, och fick man bollen gjorde man sig av med den utan tanke på var den hamnade. Självklart tog på gästerna över spelet och vi fick en enorm press mot oss, vi skall tacka målvakt Wilma, vår lycka och att gästerna hade mindre bra avslut, ärligt talat riktigt dåliga avslut, att vi fortfarande var kvar i matchen.

Men i minut 76 kom det befriande 2-0 målet, lite oväntat och lite från ingenstans. Stina, alltid stabil på sin backposition hade tagit sig högt upp i banan, hon får en perfekt boll längst med kanten, hon löper ner med bollen på sin vänsterkant, stannar upp ca 10 meter från kortlinjen och drar till. Bollen seglar otagbart in i målvaktens bortre kryss, hur snyggt var inte det  då va?! Från ca 30 meter i det bortre krysset, kanske årets mål på Lagavallen? Var det meningen då? Det vet ingen, det får ni fråga Stina om, för mig var det ett fantastiskt snyggt mål, avsiktligt eller inte bryr jag mig inte om.
Ängelholm fortsatte dock med sin press, i minut 82 hade dom ett ruggigt skott på halvvolley strax utanför straffområdet, den bollen tog klockrent i ribban och ut till straffpunkten, vi redde ut kalabaliken som uppstod efter den returen och höll sen ut resterande minuter.

En fantastiskt första halvlek och två otroligt snygga mål bäddade för segern denna gång, men om vi inte skärper oss och kör i 90 minuter har vi kanske inte samma tur nästa gång.

Idag skall jag dela ut alla mina blommor, i potten finns det tre stycken. Den första ger jag till Hanna O för sin briljanta första halvlek, den andra ger jag till Malen F för hennes första halvlek, den tredje ger jag till Wilma I för att hon höll oss kvar i matchen i andra halvlek.

Statistik:
Ljungby IF – Ängelholm FF 2-0 (1-0)
Avslut: 13-10 (8-5)
Avslut på mål: 9-7 (4-3)
Frisparkar: 5-9 (0-7)
Hörnor: 5-3 (3-2)
Varningar: 1-0 Rouya Saburi LIF
1-0 i minut 18 Malena Forserud
Gult kort minut 57 Rouya Saburi
2-0 i minut 76 Stina Petersson

Kommande lördag åker vi till ”Ålakusten” och den vackra staden Åhus där vi skall möta dom suveräna serieledarna och laget med den överlägset högsta medelåldern i sin trupp Åhus IF.
Matchstart 14:00, bara staden Åhus i sig är värt ett besök, så kom ner o titta om ni inte har annat för er.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter
Andra artiklar du kanske gillar

Tredje raka?

Nu på torsdag, 9 maj kl. 14.00 spelar damerna återigen på Lagavallen då Ronneby BK kommer på besök. Efter premiärförlusten blev det en oavgjord match

Läs mer »

Seriepremiär för DAM A!

Nu på fredag, 12 april med matchstart kl. 19.15 premiärspelar vårt damlag då Hovshaga AIFgästar Lagavallen och matchen kommer spelas på konstgräset. Välkommen att inleda

Läs mer »