Ljungby IF

Segern rann Damerna ur händerna

maj 23, 2022
1_NIC2361

Gör man tre mål skall man vinna en match, men tyvärr tappade vi segern till oavgjort i lördags mot duktiga Fortuna FF hemma trots en ledning med 2-0 efter första halvlek.
Redan efter 7 minuter hittade Hanna O rätt bakom gästernas målvakt, efter 19 minuter var det Tildas tur att näta. Tro mig, vår taktik höll, vi skulle inte ge gästerna en sekund mer än nödvändigt att andas på. Vi pressade högt och vi höll våra positioner, inte ett enda läge släppte vi till, vi var tajta bakåt och ruggigt aggressiva framåt, okej, vi ägde inte mittfältet med det gör man inte om man pressar så högt upp som vi gjorde. Då slår nämligen motståndarna långa bollar över mittfältet för att freda sig.

Allt flöt på perfekt tills runt minut 30 då fick vi en skada på Tilda och ett avbrott på 3-4 minuter, när spelet väl kom igång hade vi ändrat taktik, för mig var det en gåta varför vi gjorde det. Hastigt och mindre lustigt tappade vi vår offensiva press och blev defensiva istället, det gav gästerna gott om tid att börja spela sitt spel.
Vi höll vår ledning halvleken ut men det var med nöd och näppe.

Fortuna tog tag i taktpinnen direkt i andra halvlek och vi fick försvara oss, men reduceringen var oundviklig, den hängde i luften redan sista kvarten i första halvlek. Så i minut 51 och efter tre räddningar i rad av Kajsa P hamnade bollen hos gästernas Linn Lundin, ensam kunde hon lätta upp bollen i bortre hörnet då Kajsa P inte hunnit upp efter sin tredje räddning.
Nu hade gästerna verkligen fått upp farten medans vi blev nervösa och rädda för att tappa hela vår ledning, det är aldrig en bra kombination. Kvitteringen kom också som ett brev på posten, i minut 67 hamnade vi helt fel i positionerna och det tog gästernas Mollie Rosén Upners vara på, med ett distinkt skott från 8 meter skickade hon bollen stenhårt i Kajsas bortre kryss, jösses va snygg det var.

Gästerna satte faktiskt även ett ledningsmål men det blev korrekt bortdömt för offside.
Nu var nerverna på många av våra spelare utanför deras tröjor, så från ingenstans får Malena ett skottläge 22 meter ut, med lite flyt och ett bra skott tar bollen på en försvarare som försöker täcka skottet och går i en finfin båge in bakom en chanslös målvakt, detta i minut 71. Turmål? Javisst men vem bryr sig.
Men säg den lycka som varar, eller som man bruka säga, ett lag är som mest sårbart direkt efter att man gjort mål. På mindre än en minut så var det kvitterat igen, att gästernas Emmie Persson är en mycket duktig anfallare det visste vi, men att hon skall få köra slalom mellan våra backar är allt annat än okej.
Vi måste bli mer resoluta i sådana lägen, drar hon en och kanske två så skall det vara slut med dragningarna sen, någon måste ställa sig framför henne och säga STOPP, hit men inte längre. Nu fick Emmie enkelt ta sig igenom ett samlat försvar och duktig avslutare som hon är satte hon bollen iskallt i Kajsas långa hörn.
I Matchens absolut sista minut fick vi chansen att avgöra matchen, en frispark nästan rakt framför mål tre meter ut från straffområdet, målvakten ställer upp sin mur och ställer sig själv helt fel enligt mig. Om vi bara lyft frispaken över muren hade bollen gått i mål, men vår unga trupp och vår orutin visade sig tydligt, vi gick på kraft och bollen hamnade i Lidhult, typ.

Ingen skugga skall dock falla över våra tjejer, vi är orutinerade och vi lär oss match för match och av våra misstag. Det var inte tjejernas fel att vi tappade vår 2-0 ledning, det var ledarstaben som får ta det ansvaret, tjejerna gjorde sitt bästa.
Mina blommor idag skall jag faktiskt dela ut till två spelare i gästernas lag som jag tycket var planens giganter, och det är Fortunas nr6 Olivia Ottosson och gästernas nr10 Emmie Persson, dessa två showade med oss stundtals när vi slutade pressa högt och gav dem fria tyglar.
Grattis tjejer, det är ni värda.

Var ingen bra hos oss kanske du undrar? Jovisst var de det, Kajsa P var bra matchen igenom och vi skall tacka henne att vi inte släppte in fler mål, och under matchens 30 första var faktiskt samtliga tjejer otroligt bra, ett extra plus till debutanten Meja Andersson som också gjorde en gedigen insatts matchen igenom, det är det vi tar med oss till nästa match som är mot Ängelholm borta kommande söndag, matchstart på Ängelholm IP 16,00.