Logga in
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition
Ljungby IF
Hjärta - Stolthet - Tradition

Stabil hemmavinst för Damerna!

oktober 2, 2023
1_NIC7387

Det blev en stabil vinst för damerna i gårdagens hemmamatch, den sista för i år, det blev dessutom lite revansch för tjejerna då vi förlorade vårmötet med mål i 89:e minuten.
Det började annars jämnt i spelet, men gästerna skapade dom första farligheterna. I minut 5 och vårt första riktiga anfall, det resulterar i en hörna, Stina med sin känsliga vänsterfot skruvar den hårt på mål, alla hoppar, målvakten högst, men bollen går in över henne och in i bakre krysset. Hur snyggt var inte det då va!
Men gästerna kom igen, fem minuter senare får dom ett läge och denna gång placerar gästernas Nora Briskog in bollen snyggt i mål.


Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka, i minut 13 får ännu en hörna, återigen bra slagen av Stina, bollen går över alla och där står Hanna som klipper till på volley. Bollen tar på någon och ut igen till henne, hon klipper till ännu en gång men denna gång räddar målvakten, men inte bättre än att bollen hamnar hos Alice, med all kraft hon hos dundrar hon in bollen i mål från tre meter.
I minut 35 är det Lovisas tur att näta, hon drar ett par spelare på vänsterkanten, skär hårt in i straffområdet och placerar snyggt bollen bakom en utrusande målvakt. Även om spelet var ganska jämt så var det vi som var vassast framåt.


Gästerna ändrade om i sitt lag i andra halvlek, det gjorde att dom fick press på oss högre upp mest genom mycket duktiga Ellen Holmberg. I minut 71 var det just en sådan situation som gjorde att vi missförstod varandra i försvaret hård press, och vips kunde Amelie Granholm väldigt enkelt lyfta bollen i mål.
Men vad gjorde det, idag skulle vi vinna, vi skulle inte hamna i en dipp som många gånger för, vi skulle bara jobba vidare.


Det betalade sig också, för i minut 78 slet och kämpade sig Tilda loss och dundrade in 4-2, vilken vilja! Vilken styrka!
Av bara farten kom också 5-2, Hanna som haft ett antal lägen men inte fått in bollen kom fri mad målvakten och iskallt chippade in bollen i mål, dagens snyggaste kanske?
Och på matchens sista spark kom även 6-2, målskytt Lovisa igen efter ett mönsteranfall.
Idag är jag väldigt väldigt glad att vi inte dippade någon gång under matchen. Och idag går min blomma till Alice Kraft, idag var du ett föredöme och visa precis hur en kapten skall leda sitt lag, grymt bra jobbat Alice!

O så lite statistik
Ljungby IF – Asarum IF FK 6-2 (3-1)
1-0 i minut 5 Stina Petersson hörna direkt i mål
1-1 i minut 10 Nora Briskog
2-1 i mint 13 Alice Kraft, assist Hanna O
3-1 i minut 35 Lovisa Kronvall, solomål från vänsterkanten
3-2 i minut 71 Amelie Granholm
4-2 i minut 78 Tilda Ivarsson, krigarmål!
5-1 i minut 87 Hanna Otterholm, solomål med chip över målvakten
6-1 i minut 90 Lovisa Kronvall, assist Hanna O

Avslut totalt: 27-7 (10-5)
Av dom på mål: 16-5 (9-3)
Frisparkar: 5-9 (3-4)
Hörnor: 9-5 (5-5)
Publik: 88
Bra domare: Zoran Zezovski
Vill du se fler bilder från matchen klicka här
Säsongen närmar sig sitt slut, en match återstår och det är mot seriesegrarna Tingsryd United kommande söndag. Matchstart 16:00 på Tingsryds IP i Tingsryd. Har du inget annat för dig? Bra! Ta en utflykt dit och heja på våra fantastiska damer. Oavsett hur matchen slutar kommer vi att sluta på fjärde plats i årets serie vilket är mycket bra! Vi åker stor buss till Tingsryd o då blir det lite live från bussen också.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Jag vill betona att de åsikter som framförs i referatet är mina egna och speglar inte alltid föreningens. För eventuella fel och brister kan ingen klandras utöver undertecknad.

Dela på sociala medier
Facebook
Twitter