april 29, 2024
1_NIC7881

Äntligen en efterlängtad seger för damerna i serien!
Jag tycker vi har haft lite otur i dom föregående matcherna, men nu stämde allt från början till slut.
Som vanligt tycker jag att vi startar väldigt bra i 20-25 minuter för att sen slappna av lite för mycket.
Återigen tar vi ledningen tidigt, redan i minut tre kör Tuva P slalom med gästernas backar och avslutar snyggt i målvaktens bortre stolprot.

I minut 17 kom också tvåan, återigen är Tuva P som är framme och hinner få en tå på bollen innan målvakten hinner ta undan den.
I minut 35 var det uppvisning när Rouya dribblade av nästan halva gästernas lag och sedan serverade Tuva P bollen, hon tvekade inte en sekund utan dundrade in bollen bakom en chanslös målvakt.
Vi gick till paus väldigt belåtna med 3-0 i ryggen. Coach Therese poängterade hur viktigt det är att inte tappa fokus utan fortsätta jobba för varandra, det som hände föra vecka ska inte hända igen.

VI kom ut i andra halvlek och satte samma tryck på våra gäster, det skulle dock dröja fram till minut 63 innan nästa mål kom. Tuva P fick bollen från Tuva H, ja Tuva H stod i mål första halvlek men bytte med Nora och spelade ute andra, det var en knepig boll men i hård kamp med backen vann Tuva P ock fick bollen i nät.
Ska vi vara riktigt ärliga borde vi nog ha gjort ett par tre till av alla lägen vi skapat, men 4-0 är bra.
Ett mål till skulle det dock trilla in, det var Almasa som siktat i sig under ett par hörnor, nu var vinden perfekt för henne och  hon hittade bortre stolpen på hörnan och 5-0 var ett faktum.

Att ta ut en spelare som ska få mina blommor var inte lätt denna gång, alla var bra, alla gjorde sitt, men Tuva Persson gjorde dessutom fyra mål, så idag är det Tuva Persson som får mina blommor, fantastisk bra match Tuva!

Vill du se fler bilder från matchen klicka då HÄR

Kommande söndag åker vi till Växjö för att möta Växjö BK, har du inget för så kom och heja på våra fantastiska tjejer, matchstart 17:00 på Teleborgs IP