Ljungby IF

Tung förlust för damerna!

maj 21, 2024
1_NIC8134

Det blev en väldigt tung förlust för damerna borta mot Westbo United DFF i söndags.
Vi började annars strålande bra satte vårt ledningsmål redan i minut 3, Elonida höll sig framme på en retur och på volley satte bollen i mål.
Vi fortsatte att spela bra, både defensivt och offensivt och chanserna avlöste varandra, men fler mål blev det inte för det. Antingen träffade vi målvakten eller så gick skotten utanför.
Efter ca 30 minuter tog Westbo över totalt, vi kom knappt upp till planhalvan.
Därför var det inte heller ologiskt eller orättvist att kvitteringen kom i minut 43 genom Vilma Carlström.

Andra halvlek hann knappt starta innan bollen återigen låg i vårt mål, målskytt mycket duktiga Isabell Midholt. Fem minuter senare ringde målklockan igen, 3-1 till Westbo genom Vilma Carlström igen.
En period av 8-9 minuter av början på andra halvlek hade Westbo ett riktigt grepp om oss och kunde ärlig talat med lite bättre sikte gjort 3-4 mål till på oss.
Men sakta med säkert hittade vi tillbaka in i matchen, när vår skyttedrottning Tuva Persson kom rätt kom också målen, hon satte 3-2 i minut 53 och 3-3 i minut 56, otroligt bra gjort av Tuva som helt enkelt sprang sig fri.

Vi gjorde även 3-4 på ett självmål efter en hörna, men av någon outgrundlig anledning dömdes målet bort för offside. Den offsiden såg bara domaren som var placerad utanför kortlinjen, vi som stod i linje kunde inte hitta vara sig offside eller frispark.
Istället gjorde Westbo 4-3 i minut 81 genom Mai Khanh Vo.

Vi måste analysera varför vi efter 30 minuter tappade matchen så totalt, för sett till hela matchen var det inte helt orättvist att Westbo vann.
Min blomma går idag till Tuva Persson, trots 25 grader och stekande sol sprang hon som en galärslav och jagade boll och motståndare, grymt jobb så länge du var med Tuva!
O så lite fakta
Westbo United DFF – Ljungby IF 4-3 (1-1)

Publik: ca 47 personer och några hundar

Nu lägger vi denna match till handlingarna och blickar framåt mot torsdag och nästa match mot Rås LB hemma på Lagavallen, matchstart 19.15, du kommer och hejar hoppas jag?